Dünya

Bağdat’ta protestocularla güvenlik güçleri arasında çatışma

Irak’ın başkenti Bağdat’ta korona virüs ile mücadele dahilinde 1 ayı aşkın süreyle sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ederken, Tahrir Meydanında ise hükümet karşıtı protestocular eylemlerine devam ediyor. Bugün protestocularla emniyet güçleri arasında bitmiş çatışma çıktı.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu yanlamasına hükümet karşıtı protestocuların Bağdat’taki merkezi olan Tahrir Meydanı’nda yaşanan kuvvet olaylarında fazla sayıda protestocunun yaralandığı belirtildi. Yaralıların araçlarla hastanelere kaldırıldığı belirtilirken, bazı yaralıların durumunun kritik olduğu açıklama edildi.

Görgü tanıkları sivil kıyafetli ve silahlı bir takım kişilerin protestoculara rastgele ateş açtığını belirtti. Hamle anını cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen protestocular, silahlı sivilin kendilerine alev açtığı anların görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Bağdat Işlem Komutanlığı kadar yapılan açıklamada silahlı sivilin, emniyet güçleri mensubu olmadığı, protestocular tarafından saldırıya maruz kalan ve bölgede bulunan bir meslek yeri sahibi olduğu aktarıldı.

Bağdat Polis Müdürü Macid el-Musevi ise Hellani Meydanında da tansiyonun yükseldiğini, protestocuların emniyet güçlerine saldırdığını açıkladı. Takriben 50 karakter bir grubun güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyl ile saldırdığını belirten el-Musevi, emniyet güçlerinin saldırıya karşılık vermediğini bildirerek, yaşanan olayda bazı sivil araçların zarar gördüğünü aktardı.

öte yandan, Irak’ta korona virüsün yayılmasına karşın geçtiğimiz yılın Ekim ayında başlayan hükümet karşıtı protestolar, başkent Bağdat’ta devam ediyor.

Abdulkadir Hacıoğlu

 

Sıradaki Haber :  Finlandiya, DEAŞ mensubu 3 Finli aileyi ülkeye geri aldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu