Gündem

Bakan Akar ve komutanlar Ramazan’ın son iftarını sınırdaki komandolarla yaptı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Güçleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Güçleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Güçleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Suriye hududunun sıfır noktasındaki birliklerdeki analiz ve sorgulamalarının ardından İdlib’deki faaliyetlerin yönet edildiği 2’nci Ordu Strateji Komuta Yeri’ne gitti.

Bakan Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi burada Ramazan ayının son iftarını Suriye’nin kuzeyindeki teröristlere müteveccih tertip edilen işlemlerde misyon alan kahraman komandolarla yaptı. Yemekhanede karavanadan Mehmetçik ile yapılan iftar sırasında korona virüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tüm ihtiyatlara harfiyen uyuldu. Yemekhane masalar arasında mesafe vazgeçilirken her masada aralıklarla oturuldu.

“Bugüne kadar elimizden geleni yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz”

İftarın ardından Bakan Akar ve komutanlar, İdlib ve Afrin’deki faaliyetlerin idarendiği Harekat Merkezi’ne geçti. Sahadaki son büyümelere ait brifing alan, direktifler veren Bakan Akar, “Çok ehemmiyetli işler, zaferli vazifeler yaptınız. Çalışmalarımız, mücadelelerimiz devam ediyor. Aynı ciddiyet ve hassasiyetle vazifemizi yapmayı sürdüreceğiz ” diye konuştu.

Misyonun büyüğünün veya miniğinin olmadığını dile getiren Bakan Akar, “Bizim için ehemmiyetli olan verilen misyonun galibiyetle yapılmasıdır. Şu anda Türk Silahlı Güçleri İdlib’de, Zeytin Dalı’nda, Fırat Kalkanı, Pençe harekat bölgelerinde faaliyetlerine yoğun bir biçimde devam ediyor. En son terörist tesirsiz hale getirilinceye, milletimizin, sınırlarımızın güvenliği sağlanana, ülkemize müteveccih tehlike ve tehditler ortadan kalkana kadar faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bugüne kadar elimizden geleni yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Beşeri dayanak mevzusunda çok ciddi çalışmalarımız var”

Yalnızca sınırların, milletin güvenliği değil aynı zamanda bölgenin karara kavuşması için çalıştıklarını belirten Bakan Akar, “Konutlarını terk eden Suriyeli kardeşlerimizin de bir an evvel gönüllü ve tehlikesiz bir biçimde konutlarına ve topraklarına dönmelerine çaba gösteriyoruz. Beşeri dayanak mevzusunda çok ciddi çalışmalarımız var. Bugüne kadar çok ehemmiyetli adımlar atıldı, 5 Mart’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile yaptığı uzlaşma çerçevesinde hakikatleşen mütarekenin kalıcı olması, kararın sağlanması, bölgeye sulh ve huzurun neticesinde de politik çözümün oluşması bizim en dürüst dileğimizdir, buna çalışıyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  Bisikletle 3 günde Marmara Denizi’nin tüm kıyılarını dolaştılar

Teröristlere karşı Irak’ın kuzeyindeki faaliyetlerin de güçlü arazi koşullarına karşın galibiyetle devam ettiğini belirten Bakan Akar, “Şu ana kadar oradaki tüm inlerini teröristlerin başlarına devirdik, devirmeye devam ediyoruz. Sınırlarımızın, halkamızın güvenliği için en son terörist tesirsiz hale getirilinceye kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“Türk Silahlı Kuvvetleri, değişik ordulardan daha iyi gidişatta”

Korona virüs salgını ile çabanın da devam ettiğini vurgulayan Bakan Akar, alınan fertsel ve müessesesel temkinlerin uygulanmasına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yakından takip edilmesi direktifini verdi.
Denizde, havada tam güçler çok yoğun bir çabayı sürdürürken virüse karşı da zaferli çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Akar, “Türk Silahlı Güçleri, olay rakamının azlığı bakımından araştırıldığında, dünyadaki silahlı güçler arasında çok daha iyi gidişatta, birinci sırada. Doğru uygulamalar ve önlemlerle bu noktaya geldik, bunu bozmamalıyız, aynı seviyede sürdürmeliyiz” dedi.

Korona virüs sebebiyle yaşamını kaybeden tüm yurttaşlarla Ulusal Korunma Bakanlığına bağlı müesseselerde çalışan uzman memur Levent Ünver ile emekçi Avni Öztürk’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Bakan Akar, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyorum. Bugünlere gelmemizdeki büyük fedakarlık ve katkılarından dolayı minnet ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Bakan Akar, laflarını Mehmethamın Ramazan Bayramı’nı da kutlayarak bitirdi.

Mehmet Kalay

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu