Gündem

Bakan Koca: Evde izole edilmesi gereken hastalarımızı dijital yöntemle peşine düşüp takip edeceğiz

Bakan Koca: Evde izole edilmesi gereken hastalarımızı dijital yöntemle peşine düşüp takip edeceğiz

Bakan Koca, koronavirüs salgınını kontrol ve hastaların takip edilmesi amaçlı geliştirilen cep telefonu uygulamasının birkaç gün içinde devreye gireceğini ifade etti.

Bakan, “Burada ayrıca peşine düşüp takip ayrıca de kendi durumlarını görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz” dedi.

“DİJİTAL ORTAMDA TAKİP EDİLECEK”

Evde izole edilmesi gereken hastaların ‘dijital yöntemle peşine düşüp takip edileceğini’ ifade eden Bakan Koca, “Gerekirse hemen kendisini uyaracağım bir sistemin hazırlıklarını tamamladık. Vakaların izole olmalarını, evde takibini, hareketliliğini, dışarı çıkıp çıkmadığını bakmak üzere bir aplikasyon geliştirildi. Bu sistemin ayrıntılarını sonradan açıklayacağım” diye konuştu.

Uygulamanın basın toplantısında bulunan tanıtım görselinde ‘aile takibi’ ile ‘risk bölgeleri’ kategorilerinin bulunduğu görülüyor.

Bakan Koca, bir soru üstüne cep telefonu uygulamasının üç operatör göre sağlandığını takibi bakanlığın yapacağını açıkladı.

“HASTALARIMIZ BU UYGULAMAYI İNDİRMEK ZORUNDA”

Bakan yeni uygulamayı şu sözlerle açıkladı:

“Vakalarımızı takip etmek için, izole olmalarını görmek üzere bir alıştırma yaptık. Bu üç operatör ve BTK’nın (Data Teknolojileri ve İletişim Kurumu) iş birliğiyle olan bir tablo. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde devreye girecek. Bir aplikasyon geliştirildi, hastalarımız indirmek zorundalar.

“Ayrıca peşine düşüp takip, hem de kendi durumlarını anlık görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz. Hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerektiğinde güvenlik kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımız da talimat yapmış olacak.”

Bakan Koca, BTK ile üç cep telefonu operatörünün iş birliği içinde geliştirilen ‘Hayat Eve Sığar Uygulaması’nın nasıl işleyeceğine ilişkin birkaç gün içinde tanımlama yapılacağını söyledi.

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Sıradaki Haber :  Mustafa Destici'den deprem bölgesine ziyaret

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu