Gündem

Bingöl’de sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere 70 bin TL ceza kesildi

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de Korona virüsle çaba kapsamında çalışmalara sürekli bir şekilde devam ediliyor.Korona virüs tedbirleri dahilinde çalışmaları gerçekleştiren valilik, 101 kişiye sokağa çıkma yasağını ihlalden 70 bin 322 TL para cezası kesildiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında “Valiliğimiz denetim ekipleri kadar 278 yiyecek işletmesi denetlenmiş, 803 çalışana korona virüsten korunmak için yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterilmiştir. Korona virüs sebebiyle ilimizde fahiş fiyat sebebiyle 184 firma ve iş yeri denetlenmiştir. Vefa sosyal takviye gruplarımız 60 araç ve 243 personelle vatandaşlarımızın hizmetindedir. İlimizi antre-çıkış denetim noktalarında toplam 177 bin 719 araç kontrol edilmiştir” denildi.

Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere canice yağdı

Açıklamanın devamında “Sokağa çıkma yasağını ihlal eden 101 kişiye 70 bin 322 TL idari para cezası kesilmiştir. Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından 5 bin 414 vatandaşımızın talebi karşılanmıştır. Idareli İstikrar Kalkanı Paketi dahilinde ilimizde 14 bin 946 ihtiyaç sahibi aileye bin TL’lik sosyal destek ödemesi yapıldı. Vefa Sosyal Destek Grupları göre 703 adet yiyecek kolisi dağıtılmıştır. Korona virüs ile uğraş kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan bin 366 vatandaşımız evlerinde ziyaret edilmiştir”ifadelerine yer verildi.

Muhammet Ali Çiftlik Sahibi
 

Sıradaki Haber :  HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 387’nci gününde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu