Gündem

Birinci sınıf öğrencisi Miray’dan örnek olacak 23 Nisan paylaşımı

Çin’in Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve kısa sürede bütün dünyaya dağılma özelliği belirten yeni müşteri Korona virüs (Covid-19) salgını dolayısıyla Türkiye’de çoğu organizasyon ve anma ertelendi veya iptal edildi. Cumhuriyetin en manâlı simgelerinden biri olan Türkiye Büyük Insanlar Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yılı da salgın dolayısıyla iptal edilen organizasyonlar aralarında yerini aldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Milli Hakimiyet ve Çocuk Bayramı için Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ta yaptığı açıklamalarda bu bayramın bütün coşkusuyla kutlanması gerekliliğine vurgu yaptı.

Konuyla ilgili Bakan Selçuk, devlete ait Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, “Bu 23 Nisan, çocuklarımız bayramımızın 100’üncü yılını kutlayacaklar. Aylar öncesinden hazırlanmıştık. Lakin evlerdeyiz. Acilen evden katılabileceğimiz, benzer coşkuyu hissedebileceğimiz, neşemizden, sevgimizden, coşkumuzdan kaybetmeyeceğimiz bir program hazırlıyoruz. Bayram bizimdir” diyerek öğretmenlerin velilerle irtibata geçmesini ve öğrencilerin evlerini uygun bir şekilde süslemesi gerektiğini açıkladı.

Ailesinin destekleriyle 23 Nisan Ulusal Bağımsızlık ve Çocuk Bayramı için kamera karşısına geçen birinci sınıf öğrencisi Eylül Miray Erdoğan, bütün Türkiye’ye örnek olacak bir mesaj kaydetti. Kutlamaların evden de olabileceğini vurgulayan minik Miray, “23 Nisan, meclisimizin açılışının 100’üncü yılı. Milli Bağımsızlık ve Çocuk Bayramı. Kutlama etkinliği dahilinde bütün ülkemizi, 23 Nisan akşamı saat 20.00’de bayraklarımızla birlikte herkesi balkonlarda bekliyoruz. Hadi Türkiye’m haydi, daima bir ağızdan İstiklal Marşı’mızı tüm dünyaya duyuralım. Hep birlikte 23 Nisan’ı evde kutlayalım” ifadelerini kullandı.

Kesin Kuvat – Fatih Erdoğan
 

Sıradaki Haber :  Demokrasi ve Özgürlükler Adası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu