Gündem

Brigitte Macron Emine Erdoğan’ı telefonla aradı

Fransa Cumhurbaşkanı’nın eşi Brigitte Macron, Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’ı telefonla aradı. İki First Lady, Covid-19 sürecinde ülkelerinde yaşanan büyümeleri paylaştı. Fransa’da 11 Mayıs’tan itibaren düzeyli sıradanlaşma sürecinin başlayacağını belirten Macron, güç günler geçirdiklerini ancak bunların geride kaldığını umduğunu söyledi.

Emine Erdoğan ise, Türkiye’nin, erken alınan önlemler ve sıhhat alanındaki eforlu altyapı sebebiyle proaktif bir mücadele sergilediğini ancak Covid-19 nedeniyle yaşamını kaybedenler dolayısıyla büyük yeis dinlediklerini ifade etti. Erdoğan, bu savaşın ön cephesinde mücadele veren sıhhat çalışanlarına olan teşekkürlerini tekrarladı.

Emine Erdoğan ayrıca Fransa’daki Türk halkının, gönüllü olarak ürettiği maskeleri ve Türk fırıncıların mahsullerini, hoş bir dayanışma misali olarak millete dağıtmasından dinlediği memnuniyeti dile getirdi. Macron’u, Paris Sağlık Kurumuları-Fransa Sağlık Kurumuları Vakfı aracılığı ile sağlık kurumuların ve yaşlı bakım konutlarının lüzumlarının karşılanmasında gösterdiği gayret sebebiyle tebrik eden Erdoğan, “Büyüklerimiz velinimetimizdir, onları gözetmemiz ve yardım olmamız büyük ehemmiyet taşıyor” dedi.

Brigitte Macron’u salgınla mücadele mevzusunda beynelmilel temasları sebebiyle tebrik eden Emine Erdoğan, salgınla çabanın zafere erişebilmesi için beynelmilel cemiyetin dürüst bir dayanışma ve işbirliği sergilemesinin ehemmiyetine değindi.

Macron, Emine Erdoğan ile pek çok beynelmilel buluşmada kuruluş ettikleri dürüst arkadaşlığa vurgu yaparak, sohbetlerini özlediğini söyledi. Emine Erdoğan ise, daha evvel İstanbul’u ziyaret etmemiş olan Macron’u salgın sonrasında İstanbul’a davet etti.

Musa Erdoğan
 

Sıradaki Haber :  İBB, Fatih Sultan Mehmet’in Portresi’ni 6,5 milyon TL’ye satın aldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu