Gündem

Çam ve sakura ne demek?

Çam ve sakura ağacı adıyla dikkat sürüklemeye devam ediyor. Pek çok yurttaşın anlamını merak ettiği sözcüklerden birisi olan çam ve sakura, internet üzerini inceleniyor. Peki, yeni açılan kent sağlık kurumunun ismi olarak tanımlanan çam ve sakura ne demek? İşte, Japon kültürünün ehemmiyetli bir parçası olan sakura ve Türk halkının yakından tanıdığı çam hakkında ayrıntılı bilgiler

Japonca bir kelime olan Sakura’nın Türkçesi “Kiraz Çiçeği” anlamındadır. Sakura, meyve vermeyen bir cins “Kiraz Ağacı”dır. Prunus türünden birkaç ağacın rastgele birinin çiçeğidir. Sakura Japon kültüründe büyük bir ehemmiyete sahip olup Japonya’nın milli sembollerinden biridir.

Bu çiçek martın son haftası ile nisanın ilk haftası açar ve Japonya’da bu yarıyıl mukaddes sayılır. Öyle ki hava vaziyetinden sonra bir de “Sakura Vaziyeti” verilir. Çiçeklerin açtığı bu yarıyıl Japonya’nın en çok turist kabul ettiği yarıyıldır.

Çam, Pinaceae çamgiller familyasından Pinus türünden orman ağaçlarını kapsayan iğne yapraklı cinslere verilen addır.

Türkiye’de hepsinin kısa sürgünleri iki yapraklı olan beş çam cinsi bulunur; sarıçam, karaçam, Halep çamı, kızılçam ve fıstık çamı. Ayrıca çamlar güzde yapraklarını dökmezler.

Sıradaki Haber :  Sağlık Bakanı Koca, 6 ilin korona virüs değerlendirmesini Diyarbakır’da yaptı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu