Dünya

Çinli adam, felçli annesini diri diri gömdü

Çin’de bir adam felçli annesini diri diri toprağa gömdü. Tüyler ürpertici vaka, Çin’in Shaanxi eyaletine bağlı Jingbian ilçesinde asıllaştı. Ma soyadlı 58 yaşındaki adam, kısmen felçli olan annesini 2 Mayıs akşamı el otomobiliyle konuttan dışarı çıkarttıktan sonra takribî 2 km uzaklıktaki bir terk edilmiş kabre diri diri gömdü. Ma, annesinin nerede olduğunu soran eşine ise bir kamyonet kiralayarak onu başka bir eyaletteki akrabalarının yanına yolladığını söyledi. Ma’nın eşinin ihbarı üzerine polis tarafından yapılan tahlillerde kadının tren istasyonuna gitmediği tespit edildi. Polis, daha sonra yaşlı kadının gömüldüğü noktayı bularak bayanı toprak altından çıkardı. Polisin söylemesinde, yaşlı kadının, kurtarıldığı esnada baygın hâlde takviye istediği kaydolundu.
Çinli adamın ise polis tarafından nezaretine alınırken, kabahatini itiraf etmediği ve arama çalışmaları esnasında polise dayanakçı olmadığı aktarıldı. Polis, Ma’nın isteyerek insan öldürme kuşkusuyla hapsedildiğini ve vakayla alakalı soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. Çin medyasında, Ma’nın kabahatine bahane olarak felçli annesine aralıksız bakmaktan usandığını gösterdiği yazıldı. Medyaya yansıyan haberlerde, komşularının Ma’yı ‘tutumlarında bir anormallik olmayan, yalnızca çok az konuşan biri’ olarak belirlediği belirtildi.

Sosyal medyada yer alan paylaşımlarda ise annesini diri diri gömmeye çalışan adama hiddet dolu yorumlar yapılırken, Çin’de kırsal kesimdeki muhtaçlık meselesine ve yaşlıların bakımı mevzusundaki beceriksizliklere dikkat çekildi.

Cenk Özkömür

Sıradaki Haber :  Rus yapımı roket askerin omzunda patladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu