Dünya

Dünya Sağlık Örgütü’nden olimpiyat açıklaması

Çin’de ortaya çıkan korona virüs salgını sebebiyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları ile alakalı güvenlik münakaşaları sürüyor. Son olarak Beynelmilel Olimpiyat Kurulu IOC ile ortak yapılan bir basın buluşmasında konuşan Dünya Sıhhat Teşkilatı WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, olimpiyatların gelecek sene meselesiz bir biçimde yapılabilmesi için korona virüs ile çabanın kritik ehemmiyette olduğuna dikkat çekti. Dünyaya işbirliği çağrısında bulunan Ghebreyesus, organizasyonun tehlikesiz bir biçimde reelleştirilmesinin insanlara bağlı olduğuna vurgu yaparak, “Bu bizim elimizde, fakat basit değil. Elimizden gelenin en iyisini yaparsak milli birlik ve küresel dayanışma ile olası olduğu kanısındayım” biçiminde konuştu.

“Henüz çok erken”

IOC Başkanı Thomas Bach ise, organizasyonun geleceği ile alakalı konuşmak için çok erken olduğuna dikkat çekti. “Kimse an itibariyle Temmuz 2021’de dünyanın nasıl görüneceğine dair emin bir yanıt veremez” diyen Bach, “Değişik senaryolar ve tehlikesiz bir civarı tüm katılımcılara garanti etmek için ne gerekeceği hakkında spekülasyona başlamak için çok erken” ifadelerini kullandı.

2021’de yapılması tasarlanıyor

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları korona virüs salgınının neden olduğu sıhhat tehlikeyi sebebiyle gelecek seneye ertelenmiş, IOC Koordinasyon Komiteyi Başkanı John Coates, yeni erteleme rivayetleri karşısında oyunlara dair çalışmaların ikinci bir gecikme düşünülmeksizin ‘B tasarıyı’ olmadan devam ettiğine söylemişti. Olimpiyatların 23 Temmuz 2021’de açılması bekleniyor.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  İstanbul'da gökyüzünü kara bulutlar sardı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu