Gündem

Erzincan’da 150 bin maske alımı yapılarak gereklilik olan yerlerde dağıtılacak

Erzincan’da korona virüs salgını ile çaba zarfında İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince ek kararlar alındı. Bu kapsamda yapılan toplantıda korona virüsle uğraş dahilinde bugüne değin alınan kararlara ilave olarak şu kararlar alındı.

1- Erzincan genelinde vatandaşların toplu olarak bir arada bulunduğu öncelikle market, alışveriş merkezi vb. işyerleri ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarına maskesiz girilmemesine, vatandaşların maske ihtiyaçlarının ilgili kamu kurumları ve işyerleri kadar ücretsiz şekilde karşılanması, marketlerde ve ilgili yerlerde para ile maske satışı yapılmaması ve bu hususlar doğrultusunda gerekli bütün tedbirlerin ilgili kurumlarca alınması.

2- Vatandaşların her türlü ortamda (kapalı/açık mekan) sosyal uzaklık kuralına uyması hususuna maksimum uyarı edilmesi ve vatandaşların 3 adım kuralına (2 metre) uymalarının belediye zabıtası ve ilgili kolluk kuvvetlerince denetlenmesi ve bu husustaki uyarı anonslarına (belediye hoparlörü, camiler, kolluk araçları vb.) sıklaştırılarak devam edilmesi.

3- Erzincan’da vaka tespit edilen apartmanların, sokakların, mahallelerin düzenli tespitinin yapılması, olası bir karantina durumuna hazırlık için büyük tartma talep etmektedir. bu nedenle İl Sağlık Durumu Müdürlüğü ve kolluk kuvvetleri koordinasyonunda ahenkli tespitlerinin yapılmasına ve İl Pandemi Kurulunun düzenli bir şekilde bilgilendirilmesi.

4- Şehir Halkı genelinde göreve yeni başlayacak sıhhat çalışanlarının (194 hemşire, 11 ebe) göreve başlamadan önce 14 gün karantinada tutulmasına ve karantina süreçlerinin ilgili kurumlar koordinesinde planlanmasına, ayrıca ikameti Erzincan’da olup il dışından gelen tüm personelinde yukarıda belirtilen karantina kurallarına dahil edilmesi.

5- Yapılacak yeni kanuni düzenlemeler ile cezaevlerinden tahliye edilecek vatandaşların tehlikesiz bir şekilde seyahatlerinin sağlanması ile ilgili tüm kararların Yolculuk İzin Kurulu göre alınmasına ve gerekli güvenlik tedbirlerinin kolluk kuvvetlerince sağlanması.

6- Maske ve eldivenlerin dürüst kullanımıyla ilgili bilinçlendirme çalışmalarına her türlü yazılı ve görsel yayınlama vasıtasıyla arttırılarak devam edilmesi.

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Tüm dost ülkelere teşekkür ediyorum'

7- Cumhurbaşkanlığın kararları gereği marketlerde vb. yerlerde para ile maske satışı yapılması yasak olup kentte vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak üzere Erzincan Belediye Başkanlığınca 75 bin, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince 75 bin maske alımı yapılarak toplam 150 bin maskenin gereksinim olan yerlerde dağıtımının sağlanmasına karar verilmiştir.

Selçuk Kaya
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu