Gündem

Eyüpsultan lavanta cenneti oluyor

Bölge milleti çalışacak, bölge milleti kazanacak

Oluşturulan lavanta bahçelerinde bölge milleti çalışacak. Bu sayede bölge milletinin konut ekonomisine katkı sağlanmış olacak. Ayrıca lavantalarla yapılan muhtelif armağanlık eşya, esans ve meşrubat gibi şeylerin, lavanta bahçelerini görmeye gelen ziyaretçilere satışı da yeniden hem bölge ekonomisine hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacak.

Bilimsel ismi Lavandula angustifolia olan lavanta, çok senelik ve yaprak dökmeyen bir nebat. Nebatın çiçekleri, yaprakları ve uçucu yağı natürel ilaç olarak kullanılıyor. Kurutularak dolaplara konan çiçekleri elbiseleri haşerelerden gözetiyor. Lavanta, genellikle anksiyete, bunalım, uykusuzluk ve baş sızısı ve diş sızısı da dahil olmak üzere fiziksel sızıyı rehabilitasyon etmek için kullanılıyor. Ayrıca, cilt ve saç rehabilitasyonlarının yanı gizeme yaraları ve sızıyı rehabilitasyon etmek için losyonlarda ve kremlerde topikal olarak kullanılıyor.

Lavanta içeriğindeki bileşenler sayesinde cilde natürel parlaklığını, canlılığını ve hoşluğunu geri kazandırmaya dayanakçı oluyor. Bunun yanı gizeme lavantanın iltihaplı sivilce rehabilitasyonunda oldukça tesirli olabileceği öğreniliyor.

Sıradaki Haber :  Son 24 saatte korona virüsten 81 kişi hayatını kaybetti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu