Gündem

Fethiye’de sondajla jeotermal kaynak aranacağı iddiasına tepki

Kayaköy ve Ölüdeniz Semtlerinin Özel Etraf Koruma Bölgesi ÖÇK hudutları içinde kalan 6 noktada sondaj için yatırım tasarlandığı, Etrafsal Tesir Kıymetlendirme ÇED Raporu üretim sürecinin başlatıldığı iddiası üzerine CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Belediye Başkanı Bilgin Karaca ve bir grup yurttaş, Kayaköy Ören Yeri önünde toplandı.

Maske takan ve sosyal mesafe kaidesine uyan grup, sürece tepki gösterdi.

Milletvekili Alban yaptığı konuşmada, sondaj kuyularının noktalandığı bölgelerin tamamının öncelikli korunması gereken alıngan alanlar olduğunu dile getirdi.

Sondaj kuyusu için arama izni istenen yerlerin tarihi ve kültürel kıymet olduğunu dile getiren Alban, “Göz bebeğimiz gibi gözettiğimiz Ölüdeniz’de de bu sondaj kuyularından var. Kayaköy, Soğuksu Plajı, Gemiler Plajı bu projenin içerisinde. Biz vücudumuzu ve etrafımızı karantinaya aldık. Beynimizi, dilimizi karantinaya almadık. Hiçbir zaman susmayacağız. Muğla sahipsiz değil” diye konuştu.

Belediye Başkanı Bilgin Karaca ise, Kayaköy ve Ölüdeniz’de jeotermal ile alakalı çalışmaları yasaklamak için yurttaşlarla çaba edeceklerini söyledi.

Fethiye Belediyesi Şehir Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan da şöyle konuştu:

“Fethiye’nin kesin korunacak alan statüsündeki bu en alıngan ekosistemleri üzerinde, sanki bir turizm yatırımı için ön açma teşebbüsü olduğu izlenimi veren bu tip teşebbüslerin acilen durdurulması gerektiği sarihtir. Fethiye’nin Kayaköy ve Ölüdeniz Semti hudutları içerisinde bulunan proje alanına ait; Enerji ve Natürel Kaynaklar Bakanlığı’nca, Sondaj Usulü İle Jeotermal Kaynaklar Arama Faaliyeti ismiyle verilmiş olan izin ve ruhsatların iptal etmesini, Etraf ve Kentçilik Bakanlığı’nın böyle bir yatırıma, mevzuatı gereği izin vermeyeceği fikri ile ÇED Üretim Sürecini durdurmasını arz ediyoruz.”

Murat Yalçın

Sıradaki Haber :  İkinci el bilgisayarlar kıymete bindi, teknik servislerde yoğunluk oluştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu