Gündem

Filipinler, 6 adet Türk yapımı ATAK helikopteri alacak

Filipinler Korunma Bakanı Delfin Lorenzana, Malacanang’daki basın buluşmasında Filipinler Hava Güçleri PAF bünyesine katılmak üzere satın alınacak helikopterlere müteveccih söylemelerde bulundu. Lorenzana, Filipinler Hava Güçleri’nin Amerika Birleşik Devletleri üretimi Apache veya Viper hamle helikopterleri yerine Türk üretimi SALDIRI hamle helikopterlerini satın alacağına söyledi. Bakan Lorenzana, Amerika Birleşik Devletleri helikopterlerini satın almaktan bırakmalarının sebebinin Amerika Birleşik Devletleri ile Filipinler arasındaki ilişkilerin meseleli olmasından değil, Türk hamle helikopteri SALDIRI’ın aynı bereketi daha ucuza sağlaması olduğunu ifade etti.

“Hamle helikopteri satın alma bütçemiz yalnızca 13 milyar Filipin Pezosu” diyen Bakan Lorenzana, “Lüzumumuzu Amerika Birleşik Devletlerinden karşılarsak sadece 1 ila 2 hamle helikopteri alabiliriz. Oysa aynı ölçüdeki paraya en az 6 adet Türk SALDIRI helikopteri satın alabiliyoruz” biçiminde konuştu.

Bakan Lorenzana, “Türk üretimi SALDIRI helikopterleri, dünyanın en iyi hamle helikopterlerinden biri” diyerek SALDIRI helikopteri için görüşmelerin korona virüs krizinden evvel asıllaştığını da duyurdu.
Filipin hükümeti daha evvel 2 milyar dolara Boeing Apache AH-64E ve Bell Viper hamle helikopterinin satışını onaylamış, ancak daha sonra alımdan bırakmıştı.

Türk üretimi SALDIRI hamle helikopterleri, dünyanın en büyük uçak üreticisi Boeing’in askeri kolu tarafından üretilen Apache ve Bell şirketi tarafından üretilen Vipers’ın en büyük rakibi olarak kabul ediliyor.

Selçuk Tekatlı
 

Sıradaki Haber :  Muş'ta hortum paniği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu