Gündem

Fransa Başbakanı Philippe, normale dönüş planını açıkladı

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Milli Meclis’te yaptığı konuşmada yeni tip korona virüs Covid-19 salgını kapsamında banale dönüş tasarısını açıkladı. Ekonominin yine inşası için toplu taşımanın anahtar misyon taşıdığını olduğunu dile getiren Başbakan Philippe, toplu taşımalardaki yeni kaideleri, mekteplere dönüşü ve getirilen seyahat limitleri hakkında bilgi verdi.

Toplu taşımalarda maske lüzumluluğu

Toplu taşımalarda maske zorunluluğu getirildiğini belirten Başbakan Philippe, sosyal mesafeyi gözetmek ismine toplu taşımalarda yolcu kapasitesinin hudutlandırılacağını açıkladı. Başşehir Paris’te metro seferlerinin yüzde 30 oranında düşürüleceğini duyuran Başbakan Philippe, yoğunluğun eksilmesi için konuttan çalışabilenlerin uzaktan çalışmaya devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Mektepler kademeli olarak açılacak, maske takmak mecbur

Başbakan Philippe, talebe servislerinde de yolcu kapasitesinin yarıya düşürüleceğini ifade ederek mekteplerin kademeli olarak açılacağını bildirdi. Başbakan Philippe 11 Mayıs’ta ilkokulların ve 18 Mayıs’ta orta mekteplerin açılacağını dile getirerek derslere katılımın mecbur olmayacağını duyurdu. Her sınıfta en fazla 15 talebe olacağını ve sosyal mesafenin korunacağını bildiren Fransa Başbakanı Philippe, anaokulularda ise en fazla 10’ar karakter gruplar oluşturulacağı bilgisini paylaştı.

Başbakan Philippe, ilk ve orta öğretimde maske takmanın mecbur olacağını ifade ederek ana mekteplerinde 3 yaşından ufak çocuklara maske zorunluluğunun getirilmeyeceğine söyledi.

Başbakan Philippe, caddeye çıkma yasağının kalkacağı 11 Mayıs’tan itibaren şehirler arası seyahatin yine başlayacağını duyurdu. Mevzubahisi seyahatlerin 100 km ile hudutlandırılacağı ve 100 kmyi aşan seyahatler için iş veya ailevi bahane bildirmek gerektiğini belirtildi.

Caddeye çıkma yasağının kalkması ile beraber yurttaşların aklıselimli, uygar ve disiplinli olması gerektiğini ifade eden Başbakan Philippe, aldırışsızlığın neticesinin salgının yine başlaması olacağının altını çizdi.

Özlem Kaplan

Sıradaki Haber :  KKTC Dışişleri Bakanlığı: 'Rum liderliği büyük yanılgı içerisinde'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu