Dünya

Fransa’da Danıştay, polisin ‘drone’ ile halkı kontrol etmesini yasakladı

Korona virüs salgını ile gayret kapsamında Fransa’da polis yurttaşları drone takviyeyi ile havadan hakimiyet ediyordu. Danıştay başşehir Paris’te polisin drone ile yurttaşları bahane göstermeden kayıt altına almasını kanuna ters bularak, drone uçurmayı menetti. Danıştay, yurttaşların drone ile kayıt altına alınması için geçerli bir neden ya da kimlik tespitini yasaklayan vaziyetlerin olması gerektiğine söyledi. Danıştay, korona virüs salgını sebebi ile drone ile şahısların kayıt altına alınmasının insan haklarının ihlali olduğunu ifade etti.
İnsan Hakları Avukatı Patrice Spinosi, yaptığı söylemede “Daha evvel bizim de öne sürdüğümüz gibi Danıştay burada mevzubahisi gidişatı legal bir bahaneye direndirilmemiş şahsi bilgi kullanımı olduğu değerlendirmesinde bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

Paris Emniyet Müdürlüğü, tarafından caddeye çıkma yasağını delenleri tespit etmek ve ihtar iletiyi yayınlamak üzere 20’den fazla drone kullanıyordu. Danıştay’ın kararı sonrası bugünden itibaren polis başşehirde salgın sebebi ile drone uçuramayacak.

Tansu Sarıtaylı

Sıradaki Haber :  Azerbaycan'da son 24 saatte 139 vaka

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu