Dünya

Fransa’da son 24 saatte Covid-19’dan 349 kişi öldü

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 4 milyondan fazla şahsa bulaşan ve 288 binden fazla bireyin vefatına neden olan yeni tip korona virüs Covid-19 sebebiyle Avrupa’da bilanço çoğalıyor. Caddeye çıkma yasağının kaldırılmasının 2. gününde Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan söylemede, son 24 saatte Covid-19 sebebiyle 349 bireyin daha yaşamını kaybettiği, toplam ölü rakamının 26 bin 991’e yükseldiği bildirildi. Ülkede 24 saatte olay rakamının 708 çoğalarak toplam 213 bin 662’ye çıktığı aktarıldı.

Ülkede 21 bin 595 bireyin sağlık kurumunda rehabilitasyon gördüğü, 2 bin 542 bireyin ise yoğun bakımda olduğu ifade edildi.
Ülkede yaşam basmakalıpa dönmeye başlarken Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo Sağlık Bakanlığından parkların maske takma koşulu ile yine ziyaretçilere açılmasını arz etti. Bakanlığın ise mevzubahisi arzı yalanladığı bildirildi. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran ise yaptığı söylemede Fransızlara, “emekleri ziyan etmeme” çağrısında bulundu.

Korona virüs salgınında doruk noktasını 9 Nisan’da yaşayan Fransa, Avrupa’da korona virüsten en çok vefatın yaşandığı 3. ülke konumunda bulunuyor.

Özlem Kaplan
 

Sıradaki Haber :  Fransa’da son 24 saatte 5 bin 453 yeni vaka tespit edildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu