Gündem

Güllaç ve Sütlü Nuriye’den esinlenip soğuk baklava üretti, şimdi siparişlere yetişemiyor

Yarım yüzyıldır tatlı sektöründe olan Meşhur Sıtkı Akılda, Türk mutfağının bırakılmaz lezzetlerinden olan baklavayı yaz mevsimine uyarladı. Fıstıklı baklavanın şerbetini sütle hazırlayan akılda tatlıcı, soğutarak servis ettiği tatlıyla damakları şenlendiriyor. Yurttaşların yaz mevsiminde yoğun alaka gösterdiği soğuk baklava, hazırlandıktan sonra saatler içinde tükeniyor. Türk damak tadına uygun olarak üretilen eşsiz lezzet, hazırlandıktan sonra özel soğutucu dolapta en az 2 saat dinlendiriliyor. Şerbetinde süt kullanılan ve üzerinde çikolata ile satışa sunulan tatlı her yaştan ferdin damak tadına hitap ediyor. Türkiye’de bir ilk olan bu lezzetin tescili için şirket, müracaatını yaptı.

Ramazan ayında en çok seçim edilen ferahlatıcı Güllaç ve Sütlü Nuriye’den esinlenerek ortaya çıkan soğuk baklava güllaç satışlarının da önüne geçti. Bayram sofralarında yerini almaya hazırlanan Soğuk çikolatalı baklava beyaz çikolatalı, fıstıklı, sütlü ve bitter çikolatalı olarak hazırlanabiliyor. Yarım yüzyıllık deneyim ile hazırlanan bu lezzetli baklava için bayram siparişleri ise 19 Mayıs Salı gününe kadar bitirilmiş olacak.

Bir günde 300 tepsi hazırlanıyor

Firma Sahibi Süleyman Altunbay, soğuk baklava siparişlerine yetişemediklerini belirtti. Altunbay,”Soğuk baklavanın öteki baklavalardan farkının en büyük özelliği hafif olmasıdır, şerbetinin sütten yapılmasıdır ve sıcak günlerde gevşeten ve ferahlatan bir tatlının olmasıdır. Şu an insanların yüzde 80’ini soğuk baklavayı seçim ediyor. Şu an en çok satılan baklavalardan soğuk baklava rağbet görüyor. Ustalarınız da yetişemiyor. Ustalarımız 300’ün üzerinde tepsi üretiyor. Günlük 300’ün üzerinde yapımımız var. Bayram satışlarına başladık hatta kapattık diyebiliriz. Son 1-2 günümüz bayram satışlarını da kapatacağız” dedi.

“Güllacı katbekat solladı”

Soğuk baklavanın alıcı seçimlerini değiştirdiğini kaydolan Altunbay,”Ramazanın bırakılmaz lezzetlerinden biri soğuk baklava. Fantastik derecede bir arz var. Güllacı katbekat solladı. Soğuk baklavanın en çok harcananı sütlü çikolata. Biz beyaz çikolatalısını da çıkarttık bunun. Bir de sadesi ve fıstıklısı var. İsteğe göre içine ceviz de kullanabiliyoruz. Bu biçimde arttırabiliyoruz. Bayramda takribî binin üzerinde sipariş aldık” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  THY çevre duyarlılığı sayesinde binlerce ağacı kurtardı

Baklava servisine Korona virüs ihtiyatı

Korona virüs sebebiyle temkinlerin artırıldığını belirten Altunbay, konutlara yapılan servislerde her yarım saatte bir eldiven, bone ve maskenin değiştirildiğini belirterek,”Kısıtlama olduğu günlerde milletinize hizmet ismine Tatlıları konutlarına kadar biz götürüyoruz ama kısıtlama olmadığı zaman yüzde 90 kendileri gelip alıyorlar. Dışarı çıkamayanların da biz konutlarına teslim ediyoruz. Bu yarıyılda çalışan ustalarımız kılık giysi hijyen bunlara çok ehemmiyet gösteriyoruz. Haftada bir gün iş yerlerimiz, taşıtlarımız her gün dezenfekte ediliyor. Kullanılan maske, bone, eldivenler, elbiselerin yarım saatte bir değişmesi gerekiyor. Bunlara çok dikkat ediyoruz” dedi.

Hülya Keklik – Neşra Durmaz – İbrahim Berat Yılmaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu