Dünya

Hindistan’da kimyasal gaz sızıntısı: 9 ölü

Hindistan’ın Andra Pradeş eyaletine bağlı Visakhapatnam şehrinde bir endüstriyel kuruluşta kimyevi gaz sızıntısı alana geldi. Hadisede en az 9 şahsın yaşamını kaybettiği, 300’den fazla bireyin de sağlık kurumuna kaldırıldığı söylendi. Kuruluş etrafında suratlarca şahsın gözlerinde yanma ve solunum eforluğu sürüklediği belirtildi.
Vinay Chand isimli yetkili, bölge soğukkanlılarının LG Polymers işletmesine ait kuruluştan sızan kimyevi gaz sebebiyle yolda bayıldığını ve sağlık kurumuna kaldırıldığını ifade etti. Chand, sızıntının korona virüs salgınına müteveccih alınan ihtiyatlar kapsamında 25 Mart’ta kapatılan fabrikanın yine faaliyete geçmesi için yürütülen çalışmalar sırasında çıkan bir yangın sebebiyle alana geldiğini belirtti.

Sızan gaz bölgedeki köylere dağıldı

Yetkililer sızan gazın etraftaki 20 köye dağıldığını aktarırken, Milli Afet Müdahale Eforu bölgedeki binlerce şahsı tahliye etti. Köylerdeki bazı hayvanların da telef olduğu ifade edildi. Yerel yetkililerden Srijana Gummalla, “Suratlarca insan gazı soludu. Şuurları kapalı ve soluk almada eforluk sürüklüyor” ifadelerini kullandı.

Abid Mazhar – Muhammed Rabah
 

Sıradaki Haber :  Skandal görüntülerin ortaya çıktığı gece kulübü mühürlendi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu