Dünya

Hong Kong normal hayata dönüyor

Hong Kong temkinli bir biçimde banal hayatına dönüyor. Hong Kong’da 20 Nisan’dan beri yalnızca 15 yeni olay tespit edildi, bunların hepsinin yakın zamanda seyahat etmesi neticeyi virüse tutulduğu tanımlandı. Virüsün ortaya çıktığı günden beri günlük yaşamı bir dizi ihtiyatlarla idareyen Hong Kong virüsle çabada galibiyetli ülkeler arasında bulunuyor. Ülkede şimdiye kadar toplamda bin 41 olay ve 4 vefat bulunuyor. Bu toplam olayların ise 900’ünün iyileşerek sağlık kurumulardan taburcu edildiği öğreniliyor. Korona virüsün ortaya çıkmasıyla hudutlarını kapatan Hong Kong, ilk hadisenin ortaya çıktığı andan itibaren birkaç gün içinde maske uygulamasını ve sosyal mesafe kaidesini galibiyetle asıllaştırdı.

Çin’in Hong Kong Özel Yönetimsel Bölge Baş İdareyicisi Carrie Lam, “Kendimi çok eforlu seziyorum ve bir hayli insan için gevşeme zamanı” dedi.

Cuma günü yürürlüğe girecek olan yeni direktifler ile de daha fazla insan biraraya gelecek ve bazı firmalar yine açılacak.

Virüsün hala dünyayı etkilediğini belirten Lam, “Kutlamak için çok erken. Bu salgının geri gelebileceğini vurgulamalıyım. Dünya Sağlık Örgütü’nün kısa bir müddet evvel dediği gibi açıkgöz kalmalıyız” ifadelerini kullandı.

Pui Yi Chan
 

Sıradaki Haber :  TBMM’de ışık ve havai fişek gösterisi yapıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu