Gündem

İçişleri Bakanı Soylu’dan Yasak Açıklaması: ‘Telaş Yapmaya Gerek Yok’


İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade sokağa çıkma yasağının 48 saatle sınırlı olduğunu belirtti ve “telaşa lüzum yok” dedi.

s-30796121a5a491b4d8380635fdb96f784f0891
İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat bağlandığı canlı yayında 30 büyükşehir ve Zonguldak için haftasonu getirilen sokağa çıkma yasağına dair çıklama yaptı. “Dört temel meseleyi kaçırmadık” diyen Soylu, “Birincisi kamu düzeni, ikincisi sıhhat sisteminin ayakta kalması, üçüncüsü üretimin devam etmesi, dördüncüsü sosyal izolasyon. Akşamüstü sayın cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde hafta sonu itibariyle 30 + Zonguldak’da sokağa çıkma yasağı duyuru edildi. Vatandaşlara çağrım şudur bir telaşa gerek yok” dedi.

“Pazar gününden sonradan devam edecek diye telaş olmasın”

s-6c6d7afe5abb217280b2432287649ec6255dc6
Asilzade “telaşa gerek olmadığını” belirterek şunları kaydetti:,”Bu saatte sokakta Türkiye’de açık olan yerler çok eksik olduğu için milletimizin telaşı var, ben bunu da alışılagelmiş karşılıyorum. Yarın fırınlar açık, kendi araçlarıyla dağıtacaklar. Yalnızca marketler açık değil.Şöyle bir acele olmasın. Pazar gününden itibaren devam edecek diye bir telaş laf konusu olmasın.Vatandaşlarımızı bir bulaştan gözetmek için bu adım atılmıştır. Bütün tersine bir bulaşa kapılmak için marketlerde veya fırınlarda oluşturulan bu kalabalığa lüzum olmadığını, herkesin ağırbaşlı olması gerektiğini ayrıntıları ile belirtmek istiyorum.Tüm hastaneler, eczaneler, millet hastaneleri bunların herhangi bir kısıtlaması söz konusu değildir. Miktar zincirine bir kısıtlama getirilmedi. Lojistik firmaları, yiyecek taşınması, şehirlerarası taşımaların hiçbirine kısıt getirilmedi.Tarım alanlarında bozulmayla karşılaşılabilecek ürünlerin toplanmasına kısıt getirilmedi.”

“Yarım saat önceden yayınlamakta bir zarar ziyan değil”

“Yarım saat önceden yayınlamakta bir zarar ziyan değil”“Yarım saat evvelden yayınlamakta bir zarar ziyan değil” Sokağa çıkma yasağı kararının açıklanmasıyla vatandaşlar market ve fırınlara akın etti. CNN Türk spikeri Başak Şengül de “Genelge ile karar aynı anda yayınlansaydı bu tabloyu görmez miydik?” diye sordu. Şoylu şöyle cevap verdi:”Burada ivedi meseleleri olanların çözmeleri için bir önden bildiri olması bizim de değerlendirdiğimiz ve düşündüğümüz bir şeydi aynı anda mı yayınlasaydık diye. Ancak yarım saat evvelden yayınlamakta bir hasar ziyan yok”

Sıradaki Haber :  Türkiye Leyla’nın sesini duydu, İsveç’e ambulans uçak gönderdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu