Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson: ‘1 Haziran’dan itibaren günde 10 bin yeni vaka izlenecek’

İngiltere Başbakanı Boris Johnson bugün mecliste hakikatleştirdiği konuşmada, hükümetin korona virüsün dağılmasını yasaklamak için ‘test, takip ve izleme’ tasarısının 1 Haziran’a kadar yürürlüğe gireceği vaadini verdi. Haziran ayından itibaren günde 10 bin yeni korona virüs olayının izleneceğini söyleyen Johnson, bugüne kadar bu uygulama için 24 bin temas izleyicisinin işe alındığını ifade ederek, Haziran’dan itibaren izleyici rakamının 25 bin şahsa erişeceğini söyledi. Yeni bir uslu telefon uygulamasının hazır olması ve programı hakikatleştirecek temas izleyicilerinin rakamı mevzusundaki kaygılara karşın harekâtın günler içinde hazır olacağına dair söz veren Johnson, “Test, takip ve izleme harekâtımıza dair güvenimiz var ve evet, 1 Haziran’a kadar yürürlükte olacak” dedi.

Başbakan Johnson, “Bu hastalığı yenmemize çok dayanakçı olacak bir sisteme sahip olacağımız mevzusunda büyük bir güven dinliyorum” diyerek İngiltere’nin öbür Avrupa ülkelerinden daha fazla test uyguladığını söyledi. Johnson, korona virüs testlerinin bu ayın sonuna kadar günde 200 bine erişeceğini vurguladı.
İngiltere’nin korona virüs salgını ile çaba kapsamında uygulanan kısıtlamalardan çıkış tasarılarının bir parçası olan ‘test, takip ve izleme sistemi’ ile firmalar ve mektepler yine açıldığında korona virüs olaylarında yeni bir dalgalanmanın önlenmesi hedefleniyor.

Hakkındaki yargılamalara ait söyleme

Emekçi Partisi lideri Sir Keir Starmer tarafından Mart ayından bu yana bir izleme sistemi bulunmaması sebebiyle tenkit etilen Johnson, dün Care England Genel Müdürü Profesör Dr. Martin Green’in bakım konutlarındaki vefatlar mevzusunda hükümeti yargılayan söylemesine değindi. Johnson, hiç kimsenin sarih izni olmadan bir bakım evine sevk edilmediğini söyledi. Kendisini tenkit eten Emekçi Partisi Lideri Keir Starmer’a beraber çalışabilmeleri için hükümeti destekleme çağrısında bulundu.

Aylin Karadeniz
 

Sıradaki Haber :  İngiltere Başbakanı Johnson, Başdanışmanı Cummings’i savundu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu