Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson’ın başdanışmanının istifası isteniyor

Korona virüs salgını sebebi ile güç günler geçiren İngiltere’de salgın ile gayret kapsamında bir hayli kısıtlama uygulanıyor. İngiltere’de korona virüs testi pozitif çıkan bireylerin kendilerini 15 gün karantinaya alması gerekiyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Başdanışmanı Dominic Cummings’in ise kaideyi ihlal ettiği iddia edildi.

Cummings’in korona test neticesinin pozitif çıkmasının ardından eşi ve 4 yaşındaki çocuğu ile yolculuk yaptığı belirtildi. İngiltere Emekçi Partisi, tarafından yapılan söylemede Cummings’in kısıtlama kaidesini ihlal ettiği bahanesi ile acil soruşturma başlatılması arzında bulunuldu.

Korona virüs büyümeleri hakkında yapılan günlük basın buluşmasında konuşan Eriştirme Bakanı Grant Shapps, yaptığı söylemede Cummings’in korona semptomları görüldüğü sırada olduğu yerde kaldığını ve rastgele bir yolculuk yapmadığını ifade etti. Shapps, Cummings’in rastgele bir kaideyi ihlal etmediğini korunurken, “Ehemmiyetli olan ülkede kilitlenme varken herkes bulunduğu yerde kalması, Bay Cummings içinde olan bütün de bu” dedi.

Bakan Shapps, insanların güç zamanlarda aileleri ile beraber olmak istemelerinin natürel olduğunu belirtti. Shapps, “Hepimiz kriz anlarında ailemize sahip olmaya çalışıyoruz ve onların bize takviyeci olabileceklerini düşünüyoruz. Ve bu gidişatta olan şey budur” ifadelerini kullandı. Bakan, Başbakan Johnson’ın Başdanışmanı Cummings’e bütün destekledidiğini bildirdi.

Aylin Karadeniz

Sıradaki Haber :  İngiltere Başbakanı Johnson, Başdanışmanı Cummings’i savundu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu