Dünya

Irak, Rusya’dan hava savunma sistemi almak istiyor

Irak, hava sahasının güvenliğini kapsamında Amerika Birleşik Devletleri tarafından hava korunma sistemi sağlanmaması vaziyetinde Rusya’dan S-300 veya S-400 satın alacağını duyurdu. Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Kurulu Başkanı Muhammed Rıza el-Haydar yaptığı söylemede, Amerika Birleşik Devletlerinin ülkesi için hava korunma sistemi temin etmemesi vaziyetinde Irak’ın muhtemel dış hamlelerden korunması için Rusya’dan S-300 veya S-400 hava korunma sistemi satın alınacağını bildirdi.

Irak’ın dominantlığı ve hava sahasındaki ihlallere müteveccih hava korunma sistemine lüzum dinlediğini belirten el-Haydar, Amerika Birleşik Devletleri tarafından temin edilen hava korunma sisteminin devre dışı olduğunu, Rus üretimi başka bir hava korunma sisteminin de devre dışı olduğunu belirterek Rus sisteminin eriminin yalnızca 20 km olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Kurulu tarafından daha evvel yapılan söylemede, Rus üretimi S-300 hava korunma sisteminin satın alınması mevzusunda Moskova ile ziyaretlerin başlatıldığı duyurulmuştu.

Abdulkadir Hacıoğlu
 

Sıradaki Haber :  Amerika’dan kaçmak istiyorlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu