Dünya

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ‘ABD, uluslararası iş birliğine tehdit oluşturuyor’

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İletişimsizler Hareketi İletişim Grubu abonesi ülke liderleri ile video konferans görüşmesi asıllaştırdı.

Ruhani, yaptığı söylemede ülkesinin korona virüs ile çabada galibiyetli olduğunu ve virüsün İran’da düşüşe geçtiğini aktarırken, beynelmilel standartların üzerinde bir çaba asıllaştırdıklarını vurguladı. Amerika Birleşik Devletlerinin beynelmilel iş birliği önünde büyük bir tehdit oluşturduğunu belirten Ruhani, Dünya Sağlık Teşkilatının niyet alınmasını tenkit eterek, “Dünya Sağlık Örgütü’nün zayıflaması korona virüs salgınına karşı küresel ortak çabanın zayıflaması anlamına geliyor. Çok zamansız ve haksız bir adım” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Amerika Birleşik Devletlerinin İran karşıtı siyaset ve hamlelerine de değinerek, Amerika Birleşik Devletlerinin yaptırımları sebebiyle İran’a tıbbi malzeme getirilemediğini ifade etti. Ruhani, küresel ölçekte korona virüs salgını ile çabaya hazır olduklarını duyururken, “Korona virüs ile çabada her türlü dayanak ve iş birliğine hazırız” dedi.

Aynur Sena Acele
 

Sıradaki Haber :  Bolton kitabında, Trump'ın yabancı liderlerle yaptığı özel görüşmeleri deşifre etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu