Gündem

İstanbul, Ankara ve İzmir’de taksilerin plaka kısıtlaması sona erdi

İçişleri Bakanlığından yapılan söylemede, “Korona virüs salgınının cemiyet sıhhati ve kamu kumpası açısından oluşturduğu tehlikeyi idareme, sosyal yalıtımı temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım süratini hakimiyet altında yakalama emeliyle daha evvel Bakanlığımızca Ticari Taksilerle alakalı bir genelge sevk edilmişti. Mevzubahisi genelge ile 30 Mart 2020 tarihinden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinde kayıtlı ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre kısıtlamaya gidilmişti.

Ticari taksilere ait kısıtlama bugün Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulusunda değerlendirilmiş ve ticari taksilerin plakalarının son hanelerine göre gün fazla olarak trafiğe çıkmalarına ait kısıtlamanın 4 Mayıs 2020 saat 24.00 itibariyle sona ermesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda, Valiliklerce Umumi Hıfzıssıhha Yasasının 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca eskiki sevk edilen genelgedeki belirtilen uygulamanın sona erdirilmesi güzergahında karar alınarak, uygulamanın bu yönde yapılması ve rastgele bir aksaklığa alan verilmemesi istendi” denildi.

Mehmet Kalay
 

Sıradaki Haber :  Bakan Akar, video konferansla NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu