Gündem

İstanbul’da kurallara uymayan berberler mühürlendi

 Teftişte üzerinden her hangi bir pasaport ve kimlik çıkmayan işyeri çalışanı, daha sonra polisleri de karşısında görünce korkarak kaçmaya başladı. Kısa kovalamacanın ardından polisler ve zabıta tarafında tutulan yabancı tebaalı Alican M., hakkında legal harekât yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

Korona virüs ihtiyatları kapsamında 50 gün kapalı kaldıktan sonra 11 Mayısta yine hizmete açılan berber ve kuaförlerde teftişlerini sıklaştıran Bahçelievler Belediyesine bağlı zabıta takımları, rutin teftişler esnasında ruhsatsız ve yayımlanan genelgeye uymadan çalıştığını tespit ettikleri iki erkek berberini mühürledi.

Ahmet Yesevi Sokağı üzerinde faaliyet gösteren erkek berberine gelen zabıta takımları dükkanında çalışan Alican M. adlı Pakistan tebaalı iş yeri çalışanı ile karşılaştı. Kuaförde yapılan teftişte, dükkanının hijyen açısından oldukça makûs gidişatta olduğu, çalışanların maske kullanmadığı, buluşma sistemi ile çalışılmadığı ve fiziki mesafe kaidesine uyulmadığı bahanesiyle 392 TL yönetimsel para cezası kesildi. Üzerinden her hangi bir pasaport ve kimlik çıkmayan işyeri çalışanı, polisleri de karşısında görünce korkarak kaçmaya başladı. Kısa kovalamacanın ardından polisler ve zabıta tarafında tutulan Alican M., hakkında legal harekât başlatılmak üzere polis merkezine götürüldü.

Öbür yandan, kendilerine sosyal medya üzerinden bir yurttaşın ilettiği ihbar üzerine Şirinevler’de faaliyet gösteren erkek berberine giden zabıta takımları burada da içişleri bakanlığı genelgesinde belirtilen genel kaidelere riayet edilmediği ve ruhsatsız çalıştığı için 392 TL yönetimsel para cezası keserek iş yerini damgaladı. Her iki berber salonu hakkında, şehir hıfzıssıhha heyetine sunulmak üzere zabıt hazırlandı.

Sıradaki Haber :  Trump'ın seyahat yasağına karşı hazırlanan tasarı Temsilciler Meclisinden geçti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu