Gündem

İstanbul’da sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle hayat normale döndü

İçişleri Bakanlığının korona virüsle çaba kapsamında yayınladığı genelgeyle aralarında İstanbul’un da bulunduğu 23 megakent ve Zonguldak’ta 48 saat geçerli olan caddeye çıkma kısıtlaması gece 24.00 itibariyle sona erdi. Kısıtlamanın sona ermesiyle beraber İstanbul’da yaşam yavaş yavaş bayağıya dönmeye başladı. Gece yarısı itibariyle bazı yurttaşlar konutlarına yakın bölgelerde dışarıya çıkarak yürüyüş yaptı. Taksim Alanı, İstiklal Sokağı, Şirinevler gibi bir hayli alanda yurttaşların kısıtlamanın bittiği ilk dakikalarda caddeye çıktığı görüldü.

Taksim Alanı ve İstiklal Sokağı drone ile havadan görüntülendi

Korona virüs evvelinde her gün binlerce bireyin uğrak noktası olan Taksim Alanı ve İstiklal Sokağı, alınan temkinlerle sanki suskunluğa bürünmüştü. Geçtiğimiz hafta içinde yurttaşlar tekerrür sokağa ve alana çıkmıştı. Kısıtlamanın başladığı ilk dakikalardan itibaren boş kalan Taksim Alanı ve İstiklal Sokağı, kısıtlamanın bittiği ilk dakikalarda drone ile havadan görüntülendi.

İstanbul’da taşıtların yollara çıkması drone ile görüntülendi

Geçtiğimiz Cuma günü başlayan 48 saatlik kısıtlamanın ilk dakikalarında İstanbul’daki trafik yoğunluğu gözle görülür oranda eksilerek, yüzde 1 seviyelerine düşmüştü. Kısıtlamanın bitmesiyle beraber yurttaşlar vasıtalarıyla yavaş yavaş yollara çıkmaya başladı. Kısıtlama sebebiyle boş kalan yollara taşıtların yine çıkması ise drone ile havadan görüntülendi.

Vedat Bayraktar – Sümeyye İnal – Emre Baba – Davut Has – Doğancan Cesur
 

Sıradaki Haber :  Ailesini selden son anda kurtaran Mustafa Arıcı o anları anlattı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu