Dünya

Japonya, Covid-19 aşısı üretimine destek sağlayacak

Bilim dünyasının takatini bulmak için çalışmalarını ara vermeksizin sürdürdüğü Covid-19’a dair aşı çalışmaları ile alakalı Japonya’da ehemmiyetli bir büyüme yaşandı. Hükümetinin aşı üreticileri için bir sübvansiyon programı başlatarak seri imali destekleyeceği bilindi. İmal kuruluşlarının kısa müddette kurulabilmesi için mali dayanak sağlayacağı bilinen Japonya’nın, bu sayede güvenliği ispatlanan aşıların en kısa müddette kitlelere erişmesine katkı sağlamayı amaçladığı belirtildi. Dayanak programının büyüklüğünün aşı çalışmalarında kaydolunacak ilerlemeye bağlı olması bekleniyor.

Öncelik güvenlik ve faallik

Kroki projeye göre aşının imali ve satışı için saydam bir biçimde firmalara çağrıda bulunacak olan hükümet, güvenliği ve faalliği Japonya ya da yurt dışında ispatlanan aşının üreticisine fon sağlayacak.

Çalışmalar sürüyor

Dünya Sağlık Teşkilatı DSÖ bilgilerine göre, kimileri muayenehane test evresinde olmak üzere dünya genelinde 110’u aşkın aşı geliştirme projesi devam ediyor. Japonya’da ise 6 değişik çalışmanın sürdüğü öğreniliyor.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Lukaşenko, grev kararı alan fabrikaların kapatılmasını emretti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu