Dünya

Japonya’da Covid-19’dan ölenlerin sayısı 300’ü aştı

Çin’de ortaya çıkarak 2 milyon 500 binden fazla kişiye bulaşan ve 170 binden artı kişinin ölümüne niçin olan korona virüs (Covid-19), Japonya’da 14 kişinin daha hayatını kaybetmesine neden oldu. Japonya Sağlık Durumu Bakanlığı ve lokal hükümetlerin verilerine göre son gelişmelerle birlikte ülkedeki ölü sayısı 308’e yükseldi. Daha önce karantinaya alınan Diamond Princess adlı geminin yolcuları arasından hayatını kaybeden 13 kişi haricinde Japonya genelinde 295 kişinin virüse yenik düştüğü açıklandı.

Vaka sayısı 13 bine yaklaştı

Gün içinde 132’si başkent Tokyo’da almak üzere ülke genelinde tespit edilen 449 yeni vaka ise Japonya’daki toplam olgu sayısını 12 bin 703’e taşıdı. Daha önce karantinaya alınan Diamond Princess adlı gemide enfekte olan 712 kişi açık havada ülkenin ayrı eyaletlerinden 11 bin 991 kişinin virüsten enfekte olduğu bildirildi.

2 bini aşkın birey virüsü yendi

öte yandan Diamond Princess’in yolcuları arasından virüsü yenen 645 kişi de dahil toplam 2 bin 69 hastanın şu asıl kadar iyileşerek tedavi gördükleri sağlık kurumlarından taburcu edildiği belirtildi. Ülke genelinde 245 hastanın sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Azerbaycan'da Kovid-19 nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu