Dünya

Japonya’da kamu kurumlarına “yeniden açılma” sinyali

Çin’in Wuhan şehrinden dünyaya dağılan yeni tip korona virüs Covid-19 sebebiyle ülke genelinde mucizevi hal OHAL bülten edilen Japonya’da millete yapılan “konutta kal” çağrılarına dayanak kapsamında kapatılan kamu müesseseleri ile alakalı hükümetten söyleme geldi. Bugün basın buluşmasında konuşan Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, korona virüs enfeksiyonlarının yoğun görüldüğü bölgeler dahil park, müze, kütüphane gibi kamu müesseselerinin lüzumlu önlemlerin alınması halinde yine açılmasına izin verileceğini bildirdi. Bakan Nishimura, faaliyete devam edecek kuruluşların Tokyo, Osaka, Kyoto, Hokkaido, Fukuoka ve öteki 8 eyaleti içereceğini belirtti

Kırsal bölgelerdeki firmalara dayanak

Kırsal bölgelerdeki orta ölçekli firmalara dayanak mevzusundaki çalışmalara da değinen Nishimura, bir kamu-özel yatırım fonundan salgında hasar gören firmalara 1 trilyon yen takribî 66 milyar lira ayrıldığına söyledi. Ülke genelindeki firmalar için kullanılacak fonun ölçüsünün lüzumlu görülmesi halinde çoğaldırılacağı bilindi.

Gözler ek OHAL süresi kararında

Takribî 1 ay evvel korona virüs salgını sebebiyle 7 eyalette bülten edilen ve daha sonra tüm ülkeyi içerecek biçimde genişletilen OHAL kararı, Japonya’da an itibariyle devam eden Altın Hafta tatilinin sonu olan çarşamba günü sona eriyor. OHAL kararının uzatılmasına dair kararı fotoğrafı olarak yarın söylemesi beklenen hükümetin, sosyal yaşamın nasıl sürdürüleceğine dair ayrıntılı yol haritasını da kamuoyuyla paylaşacağı ifade ediliyor.

Sıradaki Haber :  Brezilya'nın ünlü plajında kazılan sembolik mezarlarla hükümete tepki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu