Dünya

Japonya’da korona ölümlerine yenileri eklendi

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıktıktan sonra küresel salgın halini alan korona virüsü, Japonya’da dünden bu yana 41 şahsın daha yaşamını kaybetmesine neden oldu. Japonya Sıhhat Bakanlığı ve mahallî hükümetlerin bilgilerine göre, son büyümelerle beraber ülkedeki virüs kaynaklı vefat hadiselerinin rakamı 426’ya yükseldi. Daha evvel iki hafta müddetle karantina altında yakalanan Diamond Princess isimli geminin yolcularından yaşamını kaybeden 13 birey haricinde, Japonya’nın değişik eyaletlerinden 413 şahsın korona virüsüne yenik düştüğü söylendi.

Olay rakamındaki çoğalış sürüyor

Bugün 112’si başşehir Tokyo’da olmak üzere ülke genelinde doğrulanan 275 yeni olay, Japonya’daki toplam olay rakamını 14 bin 600’e taşıdı. Karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve tayfasından enfekte olan 712 birey dışında, ülkenin farkı eyaletlerinden 13 bin 888 bireye korona virüsünün bulaştığı söylendi.

300’ü aşkın hastanın vaziyeti ağır

Öte yandan, Japonya genelindeki 309 korona virüsü hastasının sıhhat gidişatının ciddiyetini gözettiği bilinirken, şimdiye dek virüsü yenerek rehabilitasyon gördükleri sıhhat müesseselerinden taburcu edilen hasta rakamının da 3 bin 838’e yükseldiği bildirildi.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Çin aşı çalışmaları testlerine temmuzda başlıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu