Dünya

Japonya’da OHAL tüm ülkede sona eriyor

Korona virüs olaylarındaki düşüş meylinin sürdüğü Japonya’da hükümet, son olarak Tokyo dahil 5 eyalette uygulanmaya devam eden inanılmaz hali OHAL tamamen sona erdirme kararı aldı. Bugün toplanan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, Sağlık Bakanı Katsunobu Kato ve Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura hali hazırda OHAL altında bulunan bölgelerde salgının vaziyeti ve tıbbi yeterlilik gibi mevzularda istişarede bulundu. Başbakan Abe ve kurmaylarının OHAL’in ülke genelinde sonlandırılması için koşulların olgunlaştığı noktasında fikir birliğine vardıkları bilinirken, yarın hükümete Covid-19 mevzusunda danışmanlık yapan uzman heyetinin görüşlerine müracaat etilmesinin ardından kararın korona virüs misyon eforu tarafından resmileştirileceği ifade edildi.

Erken sona eriyor

Daha evvel 39 eyaletteki OHAL uygulamasını düşen hadise rakamını mazeret göstererek sonlandıran Japonya hükümeti, son alınan kararla sadece Tokyo, Saitama, Chiba, Kanagawa ve Hokkaido’nun OHAL altında kalacağına söylemişti. Bugün alınan ve yarın resmileşmesi beklenen kararla, 31 Mayıs’a dek süreceği öngörülen OHAL uygulaması erken sona ermiş olacak.

851 şahıs can verdi

Bugün itibariyle 712’si karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve tayfasından olmak üzere 17 bin 317 hadisenin görüldüğü Japonya’da, 13’ü aynı geminin yolcularından 851 şahıs Covid-19 sebebiyle yaşamını kaybetmişti.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Hong Kong parlamentosunda Çin Milli Marşı yasası kabul edildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu