Dünya

Japonya’yı yasa boğan ölüm

Dünya genelinde binlerce insanın hayatına kaybettiği Koronavirüs Japonya’da bu kere ülkenin meşhur isimlerinden birinin ölümüne sebep oldu.

63 yaşındaki oyuncu Kumiko Okae, Tokyo’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Meşhur oyuncunun tabi bulunduğu menajerlik ajansından yapılan açıklamada, Okae’nin 3 Nisan’da alev belirtisi gösterdiği 6 Nisan’da ise durumunun bir anda kötüleşmesi üstüne hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Koronavirüs testi artı çıkan Okae’nin virüsün niçin olduğu zatürre nedeniyle dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi. Geçen yılın sonunda erken safha göğüs kanseri sebebiyle bıçak altına yattığı öğrenilen oyuncunun, Şubat ortasına dek kemoterapi tedavisi gördüğü biliniyordu.

Okae’nin bu süreçte zayıflayan bağışıklık sisteminin, ölümünde rol oynamış olabileceği varsayım ediliyor.
Korona’dan ölen ilk meşhur yok

Japonya’nın başkenti Tokyo’da doğan Kumiko Okae, profesyonel kariyerine 1975’te bir TV dizisinde oynayarak başladı. Kariyeri her tarafında dizi ve televizyon şovları dahil çoğu yapımda yer alan oyuncu, farklı yaş gruplarından hayran kitlesi edindi. Okae’den önce Japonya’nın en ünlü komedyenlerinden Ken Shimura koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Yemen Cumhurbaşkanı Danışmanı Abdulaziz Jabari'ya suikast girişimi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu