Gündem

Kafasına tencereyi geçiren türkücü ‘tas tıraşı’ oldu

Etraf, tabiat kırımları, trafik kazaları, bayana müteveccih şiddet, çağın hastalığı olarak öğrenilen obeziteye dikkat sürüklemek için klip hazırlayan Türk Toplum Müziği sanatçısı Aydın Aydın, dünyada on binlerce cana mülk olan korona virüsüne karşı da boş durmadı. Hakkari’nin karlı dağlarında 3 dilde ‘Korona var öpme’ şarkısını besteleyen Aydın Aydın, caddeye çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yurttaşlar için de “Ye ye ye reçetesiz ilaç bunlar hepsini ye” şarkısı yapmıştı.

Son olarak berber ve kuaförlerin kapalı olması sebebiyle saç ve sakal tıraşı mevzusunda zahmetli günler yaşayanlara da Aydın Aydın’dan bir teklif geldi. Türkücü Aydın Aydın, erkeklere konutta saç tıraşı için tekliflerde bulunan bir video sürükleyerek, Anadolu’da geçmişte kullanılan tas tıraşını andırdırdı.

Kafaya bir tasın konularak çevresindeki saçın tıraş cihazı ile alınmasından oluşan saç tıraşı, günümüzde Amerikan saç tıraşı olarak aşinasını ifade eden Aydın Aydın, bu tıraşın çok daha önceki zamanlardan beri Anadolu’da yapıldığına dikkat sürükleyerek tas tıraşının bizim kültürümüz olduğunu kaydoldu. Amerika’nın bir hayli kültürel anane göreneği kopyalayıp kendine mülk etmesi gibi Anadolu tas tıraşını da götürüp ‘Amerikan tıraşı’ diye pazarladığına dikkat sürükleyen Aydın Aydın, kafasına geçirdiği tencereyle bir türkü eşliğinde tas tıraşını yaptırarak beğenenlerine konutta kalın çağrısını tekrarladı.

Sıradaki Haber :  Türkiye'de son 24 saatte 1.243 kişiye koronavirüs tanısı konuldu, 21 kişi hayatını kaybetti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu