Gündem

Kağıthane’de pazarda Ramazan yoğunluğu

Ramazan ayının başlamasına kısa bir zaman kala kala vatandaşları alışveriş heyecanı sardı. İstanbul’un birçok semtinde olduğu gibi Kağıthane’de de vatandaşlar Ramazan öncesi alışverişlerini yaparak ihtiyaçlarını tamamladı. Korona virüs (Covid-19) sebebiyle şimdiden alışverişini bitirmek isteyenler pazarlarda yoğunluk oluşturdu. Bazı vatandaşların ise günlük ya da haftalık ihtiyaçları için pazara çıktıkları görüldü.

“Zabıtadan pazarda kontrol”

Pazarların topluluk olmasından dolayı Kağıthane Belediyesi Zabıta Ekipleri denetleme yaptı. Denetimde özellikle sosyal mesafeye dikkat çekilerek maske kullanılması gerekliliği hatırlatıldı. Maskesiz alışveriş yapan vatandaşlara ise satış yapılmaması gerektiği vurgulandı. öte taraftan yoğunluktan nedeniyle yer yer sosyal mesafeye de uyulmadığı fark edildi.

“Ramazan için alışveriş yapıyoruz”

Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadıklarını ancak Ramazan ayı için alışveriş yaptığını dile getiren Hüzeyfe Gündoğan, “Hemen alışveriş yapıyorum. Temel ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Fazla baskı bir süreçten geçiyoruz. Kutsal Ramazan ayı yaklaşırken dini ibadetler yönüyle de zorlanacağız. Camilere ve toplu kullanım alanlarına gidemeyeceğiz. Onun bir eksikliğini hissedeceğiz. İnşallah sağlık afiyet içerisinde bu süreci atlatacağız. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaya çalışıyoruz. Ramazan için alışveriş yapıyoruz“ diye konuştu.

Pazarda alışveriş yaparken sosyal mesafeye uymaya çalıştığını açıklayan bir yurttaş, “Ramazan ayında herkese Allah’tan iyilik ve sağlık temenni ediyorum. Ülkemizden bu musibetin kalkmasını diliyorum. İnşallah güzel günler gelecek. Ramazan için bir şey yapmıyorum. Acilen alışılagelmiş haftalık alışverişimi yapıyorum. Sosyal mesafeye dikkat etmeye çalışıyorum“ dedi.

“Ramazan dolayısıyla halk derhal pazara saldırıyor”

Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı pazarın fazla topluluk olduğunu bildiren bir pazarcı, “Pazarımız şimdi fazla topluluk. Ramazan’da geliyor. Korona virüse aleyhinde yüzde 99 yeşillik yiyeceksin. Ramazan dolayısıyla halk derhal pazara saldırıyor “ dedi.

Sıradaki Haber :  Nepal’de toprak kayması: 3 ölü, 28 kayıp

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu