Dünya

Kenya, Tanzanya ve Somali ile olan sınırlarını kapattı

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı tesiri altına alan korona virüs salgınına karşı ülkeler tedbirlerini çoğaldırmaya devam ediyor. Doğu Afrika ülkesi olan Kenya, komşusu Tanzanya ve Somali ile olan hudutlarını salgın fobisi sebebi ile kapattı.

Kenya Başbakanı Uhuru Kenyatta, yaptığı söylemede korona virüs salgınına karşı alınan tedbirlerini genişletildiğini aktarırken, Tanzanya ve Somali ile olan hudutların geçişlere kapatıldığını duyurdu.

Başbakan, ticari geçişlerin bu kısıtlamadan muaf yakalandığını ifade etti. Kenyatta, “Bu hafta komşularımız olan Tanzanya ve Somali’den ülkemize geçen 43 şahısta korona virüs tespit edildi” ifadelerini kullanırken, huduttan geçen tüm sürücülere ise korona testi yapılacağını açıkladı.

Başbakan Kenyatta, geçtiğimiz günlerde hudutta sürücülere yapılan testler neticesinde 78 sürücüde korona virüs tespit edildiğini ve sürücülerin ülkeye alınmadan geri sevk edildiğini aktardı. Kenyatta, salgınla gayret kapsamında akşam 19.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanan caddeye çıkma yasağının 6 Haziran’a kadar uzatıldığını duyurdu.

Başbakan Kenyatta, ayrıca Nairobi, Mombasa, Kilifi, Kwale ve Mandera kentlerinde uygulanan giriş ve çıkış yasağının 6 Haziran’a kadar geçerli olacağına söyledi.

Öte yandan Kenya’da beynelmilel uçuşlar 25 Mart tarihinden bu yana askıya alındı.

Kenya’da toplam korona virüs olay rakamı 830’a, yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 50’ye yükseldi.

Sıradaki Haber :  Hafter milislerin Trablus'ta bıraktığı yıkım havadan görüntülendi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu