Dünya

Kırgızistan’da Covid-19 kurbanları için 30 Temmuz ulusal yas günü ilan edildi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, yaptığı açıklamada, 30 Temmuz’un Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenler için ulusal yas günü olarak ilan edildiğini duyurdu.

Ceenbekov, ülkede 31 Temmuz’da Kurban Bayramı’nın kutlanacağını 30 Temmuz’da ise Kırgızistan’da Ulusal Yas Günü ilan edileceğini vurguladı. Devlet Başkanı, bununla ilgili kararnamenin de imzalanacağını sözlerine ekledi.

Salgın nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine ve akrabalarına başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı, ailesinden birini kaybeden tüm vatandaşlara sabır dileyerek, “Allah Kırgızistanımızı korusun” dedi.

Covid-19 vaka sayısının 31 bin 124’e çıktığı Kırgızistan’da ölüm sayısı 38 artarak bin 249’a yükselirken, bu hastalıktan iyileşenlerin sayısı 19 bin 203’e ulaştı.

Ayperi Bekmırzayeva
 

Sıradaki Haber :  Hong Kong'da korona virüse rağmen halk, plajlara akın etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu