Gündem

KKTC’de 83 yaşındaki son korona hastası taburcu edildi

Korona virüs salgını tesirini çoğaldırmaya devam ederken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden KKTC neşelendiren haber geldi. KKTC’nin başşehri Lefkoşa’da bulunan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Sağlık Kurumu’nde uyuyan ülkedeki son korona hastası 83 yaşındaki Zekai Gece, bugün beğeniler eşliğinde taburcu edildi. Gece, Başbakan Ersin Tatar, Sıhhat Bakanı Ali Bataryalı, Başhekim Adaletli Özyılkan, hekimler, sağlık görevlileri ve hastane personeli tarafından beğeniler eşliğinde sağlık kurumundan çıkarıldı. Gece, tüm sıhhat çalışanlarına teşekkür ederek, “Ben buraya ölü geldim” ifadelerini kullandı.

Başbakan Tatar, yaptığı söylemede 9 Mart’ta tespit edilen ilk hadiseden sonra hükümetin aldığı önlemler, tertip etmeler ve ulusun bu tertip etmelere uymasıyla beraber iki ay sonra son hadisenin taburcu edildiğini ifade etti. Tatar, bu neticenin KKTC’nin bir zaferi olduğunu vurgularken, KKTC’nin büyük bir imtihan verdiğini ve salgın sürecinin iyi idarendiğini açıkladı. Başbakan, bu süreçte çalışan, katkısı olan herkese teşekkür ederken, bu süreç sonrasında yapılacak değişik tertip etmeler ile olağanlaşma sürecinin en iyi biçimde muvaffak olunabilmesinin ehemmiyetine vurgu yaptı. Tatar, önümüzdeki yarıyılda sağlık kurumuların yatak kapasitesinin çoğaldırılması, altyapının kuvvetlendirilmesi için çalışacaklarına söyledi. Başbakan, tembelliğe kapılmamak gerektiğine ve ihtiyatları elden vazgeçilmemesine vurgu yaparken, KKTC’de hadise bulunmadığını düşündüklerini ifade etti. Tatar, “Bu zafer hepimizindir, bu zafer KKTC’nindir” ifadelerini kullanırken, şimdi sıranın ekonominin derlenmesinde olduğunu belirtti. Başbakan Tatar, bu salgın sürecini Türkiye’nin dayanakları ile atlattıklarını dile getirirken, Türkiye’nin de salgından en kısa zamanda kurtulmasını beklenti etti. Başbakan, son olarak yarın Dünya Hemşireler Günü olduğunu andırdırarak, tüm hemşirelerin gününü kutladı.

Sıhhat Bakanı Bataryalı, yaptığı söylemede, tüm sıhhat çalışanlarına teşekkür ederken, bu muvaffak olanın sıhhat çalışanlarına ait olduğunu dile getirdi. Bataryalı, şu an da KKTC’de korona hadisesi bulunmadığını sarihlerken, salgın ile gayretin devam ettiğini vurguladı. Bakan Bataryalı, yurttaşlara Bakanlara Kurulu’nun aldığı kararlara uymaları mevzusunda çağrı yaptı.

Sıradaki Haber :  AFAD: 'Bingöl'de 233 artçı deprem meydana geldi'

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Sağlık Kurumu Başhekimi Adaletli Özyılkan, yaptığı söylemede, galibiyetin tek taraflı olmadığını, bu galibiyetin ulusla beraber el ele kazanıldığını kaydoldu. Özyılkan, sürecin son bulması beklentisini dile getirerek, her şeyin bitmediğini, gelecek hoş günler için kaidelere uyulmaya devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

KKTC’de 24 gündür hadise görülmezken, ülkede bugüne kadar görülen 108 hadiseden 103 şahıs taburcu edildi, 4 şahıs ise hayatını yitirdi. KKTC’de artık korona hastası bulunmuyor.

Emir Abdurrahman Bulut
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu