Gündem

Korona sessizliğindeki Gaziantep’te bahar renkliliği

Türkiye’de 23 Nisan’da başlayan ve 31 ili kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasına ise Gaziantepliler de uydu. Kentin tarihini, turistik ve kültürel değerlerini yansıtan ve günde yüz binlerce insanın hareket ettiği sokak ile sokakların en ince ayrıntısına kadar boşaldığı görüldü.

Her sene yerli ve tanıdık olmayan milyonlarca turisti ağırlayan gastronomi şehri Gaziantep, Ramazan ayında da sessizliğini korudu. Her sene Ramazan ayında dolup taşan meyan şerbeti, Ramazan kahkesi üreten yerler ile iftardan sahur vaktine dek tıklım tıklım dolan kebapçıların önlerinde boş kaldı. Gaziantepliler evlerinden çıkmazken sokaklar ise az sayıda görevli vatandaşlara ve güvercinlere kaldı. Kentte 400 yıldır çekiç seslerin susmadığı tarihi bakırcılar çarşısında ise sessizlik başat oldu.

Boşalan ve sessizliğin egemen olduğu kentte gelen bahar mevsimi ile birlikte şehir yeşillendi. Kenttin tarihi ve turistik yerleri yeşil renkteki ağaç ve doğayla birlikte seyrine açgözlü bir hal aldı. İnsanların yokluğunda ise terk edilmiş görüntüsünün dominant olduğu sokak ve sokaklar bahar ile birlikte renklendi.

Kentte 400 yıldır çekiç seslerin susmadığı tarihi bakırcılar çarşısında ise sessizlik hakim oldu.

Resul Yanbul

Sıradaki Haber :  İran’da korona virüs taşıyıcısı öğrenciler üniversite sınavına hastanede girecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu