Gündem

Kuyruğu gördü Çinlileri suçladı: ‘O pislikleri yiyenlerin rezilliklerini de biz çekiyoruz’

Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına saatler kala İstanbul Sultangazi’deki insanlar ekmek imal tesisi önündeki satmak büfesi önünde metrelerce uzunlukta kuyruk oluştu. Vatandaşlar ekmek almak için 40 dakika ile 1 saat arası sırada beklemek zorunda kaldı. Sırada bekleyen vatandaşların hafta sonu hiç dışarı çıkmamak için 10’ar 15’er adet ekmek aldıkları görüldü.

“O pislikleri yiyenlerin rezilliklerini de biz çekiyoruz”

Insanlar ekmek kuyruğunda bekleyen Kazım Okumuş isimli vatandaş, “Bizi bu şekle getiren Avrupa’dır. Bunu bilsinler. Allah yardımcımız olsun. İnşallah bunu da atlatacağız. Biz bize yeteriz biz bu yükün altından da kalkarız inşallah. O pislikleri yiyenlerin rezilliklerini de biz çekiyoruz. Allah onların hesabını da onlara sorsun. Buradaki uzun kuyruğun sebebi de bu rahatsızlık nedeniyle, yarın sokağa çıkma yasağı var. Biz yasaları severiz, yasalara uyarız. İnşallah düzeleceğine inanıyorum” biçiminde konuştu.

“Ben 10-15 tane alıp koyacağım, pazartesi salıya dek yeriz”

Sırada bekleyen bir diğer yurttaş Osman Koçer ise, “Burada bu dek sıra olmasının nedeni ekmek olmak. Bu ekmeği seviyoruz özellikle. Başlıca 20-30 birey oluyor lakin 50-60 birey var şu lahza burada kesik kesik da bekleyince 200 metre sıra oluyor. bundan başka önümüzde tatil var ister istemez onun için olacak. Ahali ekmek açık olsa da yurttaş hafta sonu evden çıkmaması için çıksa problem olacak. En iyisi şimdiden alıp koyuyor. Ben 10-15 tane alıp koyacağım. Pazartesi salıya kadar yeriz yani” ifadelerini kullandı.

“Bizim insanlarımız niçin böyle yapıyor”

Reşit Erdem isimli yurttaş ise burada kuyruğa girenleri eleştirerek, “Burada oluşan kuyruğun sebebi cumartesi pazar sokağa çıkma yasağı var diye. İnsanlar ekmek bulamaz diye ekmek alıyorlar. Halbuki devletimiz zaten tüm kanallarında açıklıyor. Fırınlar açık, eczaneler açık bütün insanların temel ihtiyacı olan her yer açık. Bizim insanlarımız niçin böyle yapıyor. Amerika, İspanya, İtalya 2 milyon gömüyor her gün. Yazık günah yok mi? Birazcık kendimize gelelim azıcık kendimizi çocuklarımızı düşünelim. Cumhurbaşkanımız zaten gereken yardımları gereken şeylerin hepsini yapıyor. Allan rızası için kendimize gelelim birazcık” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  Kenya'da sokağa çıkma yasağına uymayan 15 sivil öldürüldü

“20-25 dakikadır bekliyorum 20 dakika daha beklerim”

Sırada 25 dakikadır beklediğini söyleyen Yılmaz Tabaka isimli vatandaş ise, “Hastalıktan nedeniyle dışarı çıkmadığımız için bazı yerlerde bizim evde de bu ekmekten başka yenmiyor. 20-25 dakikadır bekliyorum 20 dakika daha beklerim. Yarın fırınlar açık ama biz bu ekmekten diğer ekmek yemiyoruz. Halk ekmeğin yarın açık olup olmadığını da bilmiyorum” dedi.

Furkan Tan
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu