Gündem

MHP sosyal medyadaki sahte hesaplar için kanun teklifi verdi

Milliyetçi Hareket Partisi ismine yasa önerisini Meclis Başkanlığına Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk sundu. Öneriye ait söylemelerde bulunan Öztürk, sosyal medya platformlarında yapılan palavra haberler ve sahte hesaplar suratından internet kullanıcılarının mağduriyet yaşadığını belirterek, “Korona virüs ile gayret ettiğimiz şu yarıyılda bile gidişat değişmemiş ve sahte hesaplar üzerinden yapılan yosunu oluşturmaya müteveccih fobi salıcı haberler suratından zaman zaman cemiyette kaygılar yükselmiştir” ifadelerini kullandı.

Tüm sosyal medya mecraları için 2018’de yapılan genel bir araştırma neticesine göre Türkiye’nin “sahte habere en çok maruz kalan ülkeler” kategorisinde yüzde 49 ile ilk sırada yer aldığını vurgulayan Öztürk, “Sosyal medya platformu Facebook’tan yapılan söylemede 2018’in ilk 3 ayında dünya genelinde 1.2 milyar sahte hesap silinirken, 2019’un aynı yarıyılında 2.2 milyar sahte hesap silindiği belirtilmiştir. Tüm dünyanın sahte hesaplarla başı ağrımaktadır” dedi.

Öneri içeriğini anlatan Öztürk, kullanıcıların sosyal medyaya Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile giriş yapmaları vaziyetinde sahte hesap açılmasının önüne geçilmesini kastettiklerini belirterek, şunları kaydoldu:
“Türkiye’den günlük ulaşımı 500 binden fazla olan yurt içi veya yurt dışı merkezli sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye’de temsilcilik açma ve temsilci bulundurma lüzumluluğu getirilmekte, sunmuş oldukları hizmetten faydalanmak isteyenlerden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası isteme lüzumluluğu getirilerek Türkiye’de sahte hesap açılmasının önüne geçilmesi kastedilmektedir. Öbür taraftan kimlik numaralarının Şahsi Bilgilerin Korunması Yasau kapsamında korunması öngörülürken, yaptırımlara uymayan sosyal ağ sağlayıcılarına ağır yönetimsel para cezaları uygulanması da önerimizde yer almaktadır.”

Mevlüt Hasgül
 

Sıradaki Haber :  Floyd’un otopsi raporu açıklandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu