Gündem

Normalleşme süreci başlıyor… İşte yeni hayat

Sıhhat Bakanlığı Bilim Heyetinin onayıyla; yeni yarıyılda otellerden lokantalara, havaalanlarından iş buluşmalarına kadar pek çok alanda hakimiyetler artırılacak. Yarın açılacak AVM’ler ve taksiler için de dikkat sürükleyen ihtiyatlar geliyor.

SINANMIŞ KIYAFETLER DEZENFEKTE EDİLECEK
Yarın açılacak AVM’lerde tam kapılar faal olacak. Maskesiz girilemeyecek. Şahıs rakamı, 10 metreye bir olacak biçimde hudutlandırılacak. Ateş ölçümü yapılacak. 38’den yüksek olanlar alınmayacak. AVM ziyaretlerinin üç saatten uzun olmaması öneri edilecek. Yemek katındaki masa ve sandalyenin kullanılması yasaklanacak. Toplu aktiflikler, promosyon uygulamaları, oto devireme, sigara içme alanı olmayacak. Asansör kullanımı hudutlandırılacak. Asansör içinde durulacak yerler işaretlerle tanımlanacak. Tuvaletlerde türkiye elektrik kurumu kullanımlık kâğıt havlu olacak. Dükkânlara, 8 metrekareye 1 şahıs düşecek biçimde alıcı alınacak. Sınama kabinlerine, 10 dakikadan fazla izin edilmeyecek. Mağaza kabinlerinde sınanan mahsuller ultraviyole ışın veya nano teknoloji ile dezenfekte edilecek. 24 saat başka yerde bekletilecek. Veya yüksek ısıda ütülenerek reyona çıkarılacak. Kabinler her sınamadan sonra arınılacak. Yeme içme birimleri kapalı yakalanacak. Yalnızca al-götür hizmeti veren lokantalar açılabilecek. Merkezî havalandırma sistemleri dışındaki klima sistemleri kullanılmayacak. Gece boyu havalandırma sistemi çalışmaya devam ettirilecek.

YOLCULUKTA ÇAPRAZ OTURMA
Tren, uçak ve araların son sıradaki koltuklar boş vazgeçilecek. Buraya seyahat sırasında semptomu çıkanlar oturtulacak. Otobüsler, kapasitenin yarısı kadar yolcu alacak. Yolcuların çapraz biçimde oturması sağlanacak. Havaalanlarında pasaport hakimiyette, yolcu ile memurun, korunmasız surat surata gelmesi yasaklanacak. Memur eldivensiz, maskesiz ya da siperliksiz harekât yapamayacak. Üst arama misyonluları da maske-eldiven kullanacak.

OTELLERDE HER GÜN PAKLİK
Otellerde ad, adres, irtibat ve pasaport bilgilerinin yanı gizeme; son 14 gün içerisinde bulunduğu ülkeler ve seyahat tasarıyı sorulacak. Kayıtlar dikkatli alınacak. Sırçalar günlük arınılacak. Mekanlar havalandırılacak. Pakliği yapanlar, aynı eldivenle başka odaya girmeyecek. Tekstil mahsulleri direnerek kaldırılacak. Silkeleme yapılmayacak. Bir alıcıda Covid-19 çıkması hâlinde, sıhhat ünitesine yönlendirilecek.

Sıradaki Haber :  TSK Disiplin Kanunu'nda değişiklik yapılması kabul edildi

LOKANTALARDA SARİH BÜFELER YOK
Lokanta ve kafelerde masalar arasında mesafe en az 1 metre olacak. Çalışanlar maske, eldiven, siperlik kullanacak. Sarih büfe olmayacak. Yemek servisini çalışanlar yapacak. Havuzların klor seviyeleri mevzuata uygun olacak. Gerektiğinde artırılacak. Sauna, masaj, spor salonları ile çocuk kulüpleri kullanıma açılmayacak ya da hudutlu rezervasyon alınacak. Çocuk kulüplerinde pakliği güç pelüşler ve top havuzu olmayacak.

ÇALIŞMA HAYATINDA BULUŞMALAR ONLINE
İş yerlerinde ihtiyatlar artırılacak. Fiziki buluşmalar olabildiğince yapılmayacak. Bu buluşmalar elektronik civarda, sesli ve görüntülü biçimde asıllaştırılacak. Bunların olası olmadığı buluşmalarda katılımcılar için lüzumlu malzeme tedarik edilecek. Katılımcılara azık tipi yemek verilecek. Uygun mesafeli oturma kumpası sağlanacak. Buluşma bitiminde tokalaşma ve toplu resim çekimine izin edilmeyecek.

TARIM EMEKÇİLERİ MARKETE Türkiye Elektrik Kurumu ŞAHIS
Tarım emekçileri, seyahat evveli tetkik edilecek. Sık ateş ölçümleri yapılacak. Virüsle geçimli semptomlar varsa, seyahatlerine izin verilmeyecek. Maskeler patronlar tarafından sağlanacak. Emekçilerin alışverişleri, aralarından seçilecek bir temsilci tarafından yapılacak. Konaklama çadırları arasında en az iki metre olacak. Tuvalet kabinleri, 10 şahsa 1 olacak biçimde tasarlanacak. Duşlar da 30 şahsa 1 biçimde kurulacak.

Türkiye Gazetesi  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu