Dünya

Polonya’da yasağa rağmen protesto: 380 gözaltı

Polonya’nın başşehri Varşova’da dün akşam üstü kendilerini “Polonyalı Teşebbüsçüler” olarak belirleyen grubun tertip etmek istediği protesto şovuna polis müdahale etti. Korona virüs temkinleri dolayısıyla her türlü buluşma ve şovun yasak olduğu ülkede mevzubahisi protestoya izin verilmezken, organizatörler şehrin tarihi alanlarından Plac Zamkowy’den Polonya meclisine yürümek istedi. Protesto şovunun yasa dışı olduğu ihtarlarına karşın ellerinde dövizlerle Wiejska caddesinde bulunan meclis binasına yürümeye başlayan göstericilere karşı polis göz yaşartıcı gaz kullandı. Çok rakamda şahıs gazdan etkilenirken, fenalaşan bazı protestoculara ise hadise yerinde bulunan sıhhat takımları müdahale etti.

Polisin müdahalesi esnasında protestoculardan kimileri polis kordonunu aşmayı muvaffak olup bu kere iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi’nin PiS Nowogrodzka caddesinde bulunan binasına yürümek istedi. Muhalefetteki Yurttaş Ortak Yönetimi Koalicja Obywatelska üyeyi bazı milletvekili ve senatörlerin de destekledidiği protestocuların yürüyüşü caddeye birkaç surat metre kala yeniden polis tarafından dağıtıldı.

Varşova Emniyet Müdürlüğü Lafçısı Sylwester Marczak yaptığı söylemede, şovun yaşa dışı olması sebebiyle biber gazı kullanmak zorunda kaldıklarını söyledi. Marczak, polisin müdahalesi ve sonrasında yaşanan vakalar sonucunda 380 bireyin nezaretine alındığını belirtirken, 150 bireye de ceza kesildiğini aktardı.

Ebru Orhan

Sıradaki Haber :  Libyalı baba, Hafter tarafından kaçırılan oğluna kavuştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu