Dünya

Polonya’daki milli park yangını kontrol altına alındı

Polonya’nın en büyük ulusal parkı Biebrza Ulusal Parkı’nda Pazar akşamından bu yandan aralıksız yangın teftiş altına alındı. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Biebrza Ulusal Parkı’ndaki yangının yoklama altına alındığını duyurdu. Günlerdir canla başla çalışan ekiplerin yangının yayılmasını durdurduğunu ifade eden Duda, yangından zarar görebilen alanın birincil tahminlerin aksine 8 hektar değil, 6 hektar dek olduğunu ifade etti.
öte taraftan 500 şahsiyet ekibin yangın söndürme çalışmaları devam ederken, drone’lar ve helikopterler yardımıyla bölgedeki durum izleniyor.

Alevlerin yüksekliği 3 metreyi bulmuştu

Ülkedeki 23 ulusal parktan en büyüğü olan Biebrza Milli Parkı’nda Pazar akşamı başlayan yangın kuraklık ve rüzgarın da etkisiyle tez yayılmıştı. Ülkedeki kuraklık nedeniyle su seviyesinin düşüklüğü, parktaki kamış, sazlık, çalı gibi gibi bitkilerin kuru olması yangının gittikçe yayılmasını sağlamıştı. İtfaiye ekipleri birincil günden beri yangına müdahale etmeye çalışırken park yüzeyinin büyük bölümünün bataklık ve turbalık olması da onlarca noktada devam eden yangının teftiş altına alınmasını güçleştirmişti. Polonya İtfaiyesi Basın Sözcüsü Krzysztof Batorski park yüzeyinin elverişsizliği dolayısıyla yanmakta olan bölgelere yangın söndürme araçlarının intikal edemediğini, o kadar fazla yerde itfaiye erlerinin ellerinde teçhizatlarla 3-4 kilometre yürüyerek yangının bulunduğu noktalara ulaşmaya çalıştığını aktarmıştı. Alevlerin yer yer 3 metreyi bulduğu yangında yangın söndürme uçaklarının yanı sıra Polonya askerinin de atama aldığı belirtilmişti.

Ebru Orhan
 

Sıradaki Haber :  Rus savaş uçaklarından İdlib'e hava saldırısı: 4 ölü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu