Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin: ‘En ufak bir hatayı vatandaşlarımızın hayatıyla öderiz’

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni tip korona virüsle gayret kapsamında ekonomik ve sosyal alanda alınan kararların değerlendirilmesine ait bakanlar, valiler ve öteki hükümet yetkilileriyle video konferans usulüyle buluşma asıllaştırdı. Buluşmaya Novo-Ogarevo bölgesinden katılan Putin, karantina sürecinde doğru kararların alındığının ve karantinadan çıkmak için çabuk edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

“En minik bir kusurun değerini yurttaşlarımızın yaşamıyla öderiz”

Buluşmada önemli uyarılarda bulunan Vladimir Putin, “Aşinayı üzere korona virüs pandemisi sebebiyle ülke genelinde emin bazı kısıtlamalara gidildi ve bazı bölgelerde özel yetkiler verildi. Zira ülke büyük, her bölgede vaziyet değişik. Sahadaki pratikler göstermiştir ki biz doğru bir biçimde hareket ediyoruz. Tekerrürden altını çiziyorum. İleri doğru koşamayız. Her türlü ihmalkârsızlığımızın karşılığını alırız. En minik bir kusurun değerini, yurttaşlarımızın güvenliği, sıhhati ve yaşamıyla öderiz. Tüm hükümet ve bölge yetkililerimizi mesullüğü bu sebepten dolayı çok ağır” ifadelerini kullandı.

“Erkekler hastalığı bayanlardan daha ağır geçiriyor”

Buluşmada konuşan Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Mihail Muraşko ise “Erkekler, bayanlara kıyasla hastalığı daha ağır geçiriyor. Şu an ülke genelinde solunum makinesine bağlı 4’ü çocuk olmak üzere bin 133 hastamız var” biçiminde konuştu.

“1 milyon 243 bin işsiz yurttaş”

Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Anton Kotyakov da ülkedeki işsizlik gidişatına değinerek, “Bugün itibariyle müesseselerimize iş aradıkları bahanesiyle müracaat eten birey rakamı 1 milyon 243 bin ortamındadır. Bu müracaatların 735 bini Mart ve Nisan aylarında yapılmıştır” dedi.
Öte yandan Rusya’da söylenen son bilgilere göre ülke genelindeki Covid-19 hadise rakamı 165 bin 929’a, can kaybı rakamı ise bin 537’ye yükseldi.

Bekir Belirgin
 

Sıradaki Haber :  Tokyo'da aşırı sıcaklardan ölenlerin sayısı 100'ü aştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu