Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin, Irak Başbakanı el-Kazimi’yi ülkesine davet etti

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi’nin Basın Ofisi’nden yapılan söylemeye göre, Başbakan el-Kazimi, Rusya’nın Bağdat Büyükelçisi Maksim Maksimov’u kabul etti. El-Kazimi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Irak Meclisi’nin güvenoyunu alarak yeni hükümetin başbakanı olması sebebiyle kendisine yolladığı kutlama iletisini aldı. İletide Rusya’nın Birleşmiş Milletlerde BM Irak’ı destekleyeceğini vurgulayan Putin’in, Irak Başbakanı el-Kazimi’ye ülkesini ziyaret etmek için davetiye yolladığı bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetini memnuniyetle karşılayan el-Kazimi’nin bölgede huzur sağlanması mevzusunda ülkesinin Rusya’ya güvendiğini ifade ettiği aktarıldı. El-Kazimi’nin ayrıca petrol, natürel gaz ve elektrik alanlarında faaliyet gösteren Rus firmalarının ülkesinde çalışmaları için basitlik sağlayacağını vurguladığı ifade edildi.

Irak Başbakanı el-Kazimi’nin, ülkesinin Rusya ile olan eforlu ilişkileriyle iftihar dinlediğini belirterek politik, ekonomi, güvenlik ve kültürel alanlarında bu ilişkilerin daha da büyümesi dileğinde bulunduğu dile getirildi.

Abdulkadir Hacıoğlu

Sıradaki Haber :  Rusya'da koronadan ölenlerin sayısı 555'e çıktı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu