Gündem

Samsun’da sahil güvenlikten nefes kesen tatbikat

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Atakum ilçesi Ömürevleri mevkisinde denizde asıllaştırılan arama-kurtarma tatbikatı solukları kesti. Boğulma olaylarına karşı dün yapılan tatbikat, korona günleri sebebiyle konutlarına kapanan yurttaşlar tarafından cep telefonları ile görüntülendi.

Yapılan tatbikatta denizde bulunan bir şahsa bot ve helikopter takviyeyi ile kurtarma harekâtı asıllaştırıldı. Takımdan bir şahsın helikopterden halatla inişi ve bireyi kurtarması aksiyon filmlerini aratmadı. Tatbikatı izleyenler hem hayran kaldı hem Mehmetçiğin bu güçlü misyonu zaferle yerine getirmesinden iftihar duydu. Zaferli bir biçimde asıllaştırılan tatbikatta senaryo gereği denizde bulunan birey kurtarıldı.

Tatbikatı cep telefonu kamerası ile kaydolan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Tatbikat videosu kısa sürece binlerce alkış aldı. Sosyal medya hesabından Dr. Akbaş video ile alakalı görüşlerini şu biçimde paylaştı:

“Film seti gibi! Samsun’un hoş sahilinde, sık paylaşım yaptığım yerde bu sefer bu görüntüleri izledik bugün. Benim çok dikkatimi çekti. Allah korusun hadi halat kopsa dedim içimden. Zaferli kurtarma işlemini ben coşkuyla izledim. Aynı zamanda harekât katılan Samsun Sahil Güvenlik ünitelerini coşkuyla izledim. Onlar beni dinlemediler ama harekât bitiminde ‘tebrikler’ dedim. Takipçilerim içinde acayip olabilir paylaşmalıyım dedim.”

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığından alınan bilgiye göre, tatbikatın boğulma olaylarına karşı yapılan rutin tatbikat olduğu bilindi.

Furkan Abrek Ünal
 

Sıradaki Haber :  Yunanistan’da akıntıya kapılan küçük kız bölgeden geçen feribot tarafından kurtarıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu