Gündem

Sınav sürecindeki öğrencilere motivasyon önerileri

Korona virüs salgını sebebiyle ertelenen Yükseköğretim Müesseseleri İmtihanı’nın YKS 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacağı söylendi. Doğa Koleji Kılavuzluk Koordinatörü Sibel İzgiman, imtihana hazırlık sürecinde olan talebelerin çalışma taktiklerini geliştirmelerinin ehemmiyet taşıdığı bir sürecin başladığını belirterek, “Talebeler yeni bir tasarılama güzergahında çalışmalarını süratlendirmelidir” dedi.

İzgiman, şu değerlendirmede bulundu:
“Talebelerin pek çoğu çalışmayı, imtihanlara hazırlanmayı, sual çözmeyi, bilmeye müteveccih mesullüklerini erteliyor. Erteleme tutumunu etkileyen düşük motivasyon, endişe, kendine inanmama, mükemmeliyetçilik, düşük öz teftiş gibi pek çok değişken karşımıza çıkıyor. İmtihanın yine Haziran’a alınması, talebelerimizin yine zaman ve çalışma tasarıyı yapmalarını gerektiriyor. Özellikle imtihana yanaşılan yarıyılda en iyi çalışma taktiği, sınama imtihanı çözmek. Sınama imtihan neticeleri yalnızca puansal olarak değerlendirilmemeli. Her bir sınamadan sonra boş ve yanlış suallere dönülmeli. Hangi mevzu ve kazanımlardan olduğu tespit edilmeli, sual tipiyle alakalı inceleme yapılmalı, buna göre yeni bir çalışma taktiği tanımlanmalı. Her bir sınama imtihanının zaferde bir yol gösterici olduğu unutulmamalıdır.”

“Sürece süratli uyarlama ehemmiyet taşıyor”

Karakterin yaşama bakış açısını tanımladığını ifade eden Kaideci, “Dakik, her şeyi kitabına göre yapmaya meyilli, yargısal karakter özelliğine sahip talebeler, süratli metamorfoza ayak uydururken zorlanabiliyor. Daha çok endişe ve baskı yaşıyor. Bu tip talebeler muhtemelen ders çalışma programı yapan, çözdüğü sualleri anekdot alan, yazarak çalışan, yapılacaklar listesi olan kumpaslı ve kararlı bir biçimde çalışan talebeler. Ancak bu kumpas ve kararlılık, negatif duygularını idareme mevzusunda onları zorlamamalıdır. İmtihan hazırlık sürecinde olan talebelerimizin sürece süratli uyarlamayı ehemmiyet taşıyor” diye konuştu.

TYT 165 dakika olacak, baraj puanı 170

TYT zamanının 30 dakika daha uzatıldığının söylenmesinin ardından yeni tertip etmeye göre 2020 TYT’de zaman 165 dakika oldu. 2020-YKS’ye dair bir öbür farklılık ise baraj puanının 180’den 170’e çekilmesi oldu. TYT, yerleşme puanının yaradılışında yüzde 40’lık bir ağırlığa sahip.

Sıradaki Haber :  Son 24 saatte 16 kişi korona virüsten hayatını kaybetti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu