Gündem

Sınıfta oturma düzeni eskisi gibi olmayacak

Millî Eğitim Bakanlığı Millî Eğitim Bakanlığı, klasikleşme kapsamında çalışmalarına sürat kazandırdı. Mektebe dönüş süreci, salgın sonrası önlemler, yaş gruplarına göre yapılacaklar, velilere müteveccih çalışmalar ve fiziki civarın dönüştürülmesi gibi mevzularda yeni yarıyıla hazırlıklar başladı. Gelecek yıl için gizeme ihalesine çıkan Bakanlık, yeni oturma kumpasının biçimi, sınıfların ikiye ayrılınıp dağılınmaması gibi yöntemler üzerinde çalışıyor. Sınıflarda talebelere verilecek olan maskenin rakamı, nasıl yerleştirileceği ve dağıtılacağı gibi sualler üzerinde düşünülüyor. Bu tasarılamaların önümüzdeki günlerde netlik kazanması beklenirken Millî Eğitim Bakanlığı, ‘Mektebe Geçimi Basitleştirmek, Mektepler İçin Çocuk ve Gençlere Dayanak Kılavuzu’ hazırlayacak. Kılavuz, ‘yeni dönem’de mektepler için yol haritası olacak.

EĞİTİME YAZIN DA DEVAM
Öte yandan EBA’da uzaktan eğitim çalışmalarının önümüzdeki sene de devam etmesi öngörülüyor. EBA’nın kapsamını genişletecek olan Bakanlık, yazın bütün zamanlı bir yabancı dil eğitim koliyi hazırlığı yapıyor. Bu kapsamda yabancı dil eğitim merkezi kurulması tasarlıyor. Ayrıca hocaların yazın hizmet içi eğitimleri de sürecek. Hizmet içi eğitim programlarını açan Millî Eğitim Bakanlığına bu mevzuda yoğun arz var.

“MEKTEPLERİN AÇILMASI İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”
Mekteplerin ne zaman açılacağı hem talebeler hem de eğitmenler için merak mevzusu. Dün bununla alakalı sosyal medyadan bir söylemede bulunan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şunları söyledi: Mekteplerin açılmasına bir takvim olarak bakmayın. Mekteplerin açılması demek, 18 milyon talebe ve bir milyon hocanın konutlarından dışarı çıkması, sonra her birinin yine ailesiyle buluşması demek. Bu, bir cemiyet sıhhati sorunudur ve bilimsel bilgilerle hareket etmek ön koşuldur. Her tarih için hazırlığımız tamam. Mektepler en tehlikesiz zamanda açılacak. Bu tarihi biçimini de bize bilimsel bilgiler söyleyecek.

​Türkiye Gazetesi

Sıradaki Haber :  Pütürge’de artçı depremler devam ediyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu