Gündem

TBMM’nin 100. yıl dönümü kutlanıyor

TBMM’nin açılışının 100. yıl dönümü dolayısıyla Mecliste düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Başkanvekilleri, milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı. Törende Şentop’un Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının peşinde hürmet duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Korona virüs sebebiyle törene katılanlara maske dağıtıldı.

Ahmet Umur Öztürk – İbrahim Berat Yılmaz

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Anıtkabir’i ziyaret etti

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Milli Bağımsızlık ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 100. yılı sebebi ile Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Ankara’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının birincil adresi Anıtkabir oldu. Bakan Selçuk ve beraberindeki heyetin Aslanlı Yol’dan yürüye yürüye Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan ve üstünde “Milli Eğitim Bakanlığı” yazan çelengi bırakmasının arkasından hürmet duruşunda bulunuldu. sonradan İstiklal Marşı’nı okuyan Bakan Selçuk ve beraberindeki heyet Misak-ı Ulusal Kulesi’ne geçti.

Misak-ı Milli Kulesi’nde yer alan özel defteri imzalayan Bakan Selçuk, deftere şu ifadeleri yazdı:

“Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Insanlar Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde 23 Nisan Milli Hakimiyet ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu paylaşmak ve bu manalı günün gururunu yaşamak için huzurundayız. Vatanın kurutuluş mücadelesini ağırbaşlı duruşuyla yöneten ‘Gazi Meclis’ unvanına sahip Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin istiklal ve istikbal yolunda gösterdiği azim ve kararlığı bütün dünyaya duyuru etmiş birlik ve beraberliğimizin timsali olmuş, milli iradenin tekamülünü aracısız üstlenmiştir. Bugünün çocuklarını yarınlarımızı yapı edecek nesillerimiz olarak görüyoruz. Her bir çocuğumuzun yaşamına değmek için var gücümüzle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu bilinçle evlatlarımızı, milli ve manevi değerlere yan evrensel değerlere açık, çağına istikamet verecek bilgi ve beceriye sahip fikri özgürlük, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak geliştirmek için büyük uğraşlar veriyoruz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne dahil etmemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çocuklara armağan ettiğiniz ve bugünlerde evlerinde kalan ama yürekleri huzurunuzda bizimle atan yavrularımızın bu manalı gününü büyük bir gururla kutluyoruz. Hakimiyetin koşulsuz millete verildiği ve 100. şeref yılına kavuştuğumuz bu günü bizlere armağan ettiğiniz için size derin şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Sıradaki Haber :  Kars’ta termometreler eksi 5’i gösterdi

 

Yunus Emre Kartal – Muhakkak Kuvat – Nurullah Geylani – Ömer Çetin
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu